גם עוגת שוקולד קלה יכולה להיות עונג צרוף
עוגת השוקולד הזאת, שהיא מהירה וקלה להכנה ואפילו שוקולד אין בה (רק בציפוי), היא ההוכחה הניצחת לזה שבשביל לתקתק משהו מתוק טעים ומנחם לא צריך יותר מקערה, מטרפה ו-10 דקות במטבח
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
2 ביצים
1 כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום בהיר
חצי כוס שמן
1 כוס רוויון (אם אין, מערבבים בקערה כוס חלב ו-2 כפיות חומץ ומניחים בצד ל-10 דקות)
2 כוסות קמח
שלושת רבעי כוס קקאו
1 כפית אבקת אפייה
2 כפיות אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
1 כוס מים רותחים עם כפית קפה נמס
לגנאש:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-165 מעלות.
2 טורפים בקערה ביצים, סוכרים, שמן ורוויון.
3 מוסיפים קמח, קקאו, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה וקורט מלח וטורפים היטב.
4 מוסיפים בזהירות את המים הרותחים עם הקפה בזרם דק ותוך כדי טריפה במטרפה.
5 מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה ואופים כ-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
6 מוציאים את העוגה מאפייה ומכינים את הגנאש: ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת המתוקה בפולסים של 30 שניות. מערבבים אחרי כל פולס. טורפים היטב לקבלת תערובת אחידה.
7.שופכים את הגנאש על העוגת ומניחים בצד לצינון מלא של לפחות כשעתיים (או פרק זמן קצר יותר במקרר).
לבלוג של עדי - עדיקוש
** העוגה נשמרת במקרר כ-5 ימים ובטמפרטורת החדר כ-3 ימים.