אוכל
צילום׃ עדי קלינהופר, mako אוכל

גם עוגת שוקולד קלה יכולה להיות עונג צרוף

עוגת השוקולד הזאת, שהיא מהירה וקלה להכנה ואפילו שוקולד אין בה (רק בציפוי), היא ההוכחה הניצחת לזה שבשביל לתקתק משהו מתוק טעים ומנחם לא צריך יותר מקערה, מטרפה ו-10 דקות במטבח

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 05/10/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:

2 ביצים

1 כוס סוכר לבן  

1 כוס סוכר חום בהיר 

חצי כוס שמן 

1 כוס רוויון (אם אין, מערבבים בקערה כוס חלב ו-2 כפיות חומץ ומניחים בצד ל-10 דקות) 

2 כוסות קמח 

שלושת רבעי כוס קקאו 

1 כפית אבקת אפייה

2 כפיות אבקת סודה לשתייה 

קורט מלח 

1 כוס מים רותחים עם כפית קפה נמס 

לגנאש:

150 גרם שוקולד מריר

150 גרם שמנת מתוקה 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-165 מעלות.

2 טורפים בקערה ביצים, סוכרים, שמן ורוויון.

3 מוסיפים קמח, קקאו, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה וקורט מלח וטורפים היטב.

עוגת שוקולד קלה ועסיסית - לפני הקירור (צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל)
לפני הקירור|צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל

4 מוסיפים בזהירות את המים הרותחים עם הקפה בזרם דק ותוך כדי טריפה במטרפה.

5 מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה ואופים כ-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

6 מוציאים את העוגה מאפייה ומכינים את הגנאש: ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת המתוקה בפולסים של 30 שניות. מערבבים אחרי כל פולס. טורפים היטב לקבלת תערובת אחידה.

7.שופכים את הגנאש על העוגת ומניחים בצד לצינון מלא של לפחות כשעתיים (או פרק זמן קצר יותר במקרר).

עוגת שוקולד קלה ועסיסית - פרוסה (צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל)
עוגת שוקולד קלה ועסיסית - פרוסה|צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** העוגה נשמרת במקרר כ-5 ימים ובטמפרטורת החדר כ-3 ימים.