עוגת שוקולד גינס שחורה
עוגת שוקולד עסיסית ועשירה, מחוזקת בבירה גינס, שמוסיפה לה קטיפתיות וממתנת את המתיקות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
כוס בירה גינס מבקבוק זכוכית
230 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
¾ כוס קקאו משובח וכהה
2 כוסות קמח שטיבל 5 (אם אין, שיהיה קמח לבן רגיל)
1 כוס סוכר חום כהה
1 כוס סוכר לבן
1 כפית אבקת סודה לשתייה
¾ כפית מלח
2 ביצים גדולות
2/3 כוס שמנת חמוצה - הכי שמנה שיש
לציפוי
170 גרם שוקולד מריר 60%
100 מ"ל שמנת מתוקה
¾ כפית נס קפה מגורען
אופן ההכנה:
תבנית: קוגלהוף סיליקון בקוטר 23 ס"מ (אפשר יותר רחבה, ואז העוגה תצא טיפה פחות גבוהה).אם אין קוגלהוף: עגולה מתפרקת בקוטר 24 ס"מ.
1 מחממים תנור ל- 175 מעלות, משמנים את התבנית ומניחים בצד.
2 מחממים את הבירה והחמאה בסיר על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שכל החמאה נמסה.
3 מוסיפים את הקקאו, מערבבים ומניחים בצד לצינון.
4 מערבבים בקערה את החומרים היבשים – הקמח, שני סוגי הסוכר, הסודה והמלח ומניחים בצד.
5 מקציפים היטב במיקסר (במהירות גבוהה) את הביצים והשמנת החמוצה. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את בלילת הבירה והקקאו. מערבבים עד אחידות.
6 מוסיפים את החומרים יבשים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה – ולא יותר.
7 יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 45-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
8 מצננים את העוגה ומתפנים להכנת הציפוי: ממיסים יחד את השוקולד, השמנת המתוקה והקפה 30 שניות במיקרו. מערבבים, מוסיפים עוד 20 שניות ומערבבים להמסה מוחלטת. שופכים על העוגה.
שימו לב 1: נגיד את זה שוב – היזהרו מערבוב יתר של הבלילה. המרקם של העוגה תלוי בזה (ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה מדי).
שימו לב 2: בעוגה הספציפית הזו, יותר מתמיד, חשוב לדייק עם המידות (כוס = 250 מ"ל) ולדבוק בהוראות ההכנה.