פאי שוקולד
פאי שוקולד טעים, עשיר ומפנק, שהסוד שלו טמון בבצק - פריך כמו שצריך, דק כמו שאנחנו אוהבים וכל כך קל להכנה, שתכף הכנו עוד אחד. הראשון נגמר לפני שהספקנו למצמץ, השני כבר נכנס לתנור
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לבצק (תבנית פאי מתפרקת בקוטר 20 ס"מ):
200 גרם קמח (כוס וחצי פחות כף)
90 גרם מרגרינה קרה
50 גרם אבקת סוכר (חצי כוס פחות כף)
קורט מלח
ביצה
למלית:
300 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל (מכל) שמנת מתוקה
ביצה + חלמון נוסף
2 כפות (40 גרם) סוכר
קורט מלח
2 כפות ברנדי
לקישוט:
פניני שוקולד (להשיג בחנויות מתמחות)
אופן ההכנה:
1 לבצק: שמים בקערת המיקסר (או במעבד מזון) קמח, מרגרינה, אבקת סוכר ומלח. מעבדים עד שמתקבלים פירורים עדינים. מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה עד שהבצק מתגבש לכדור.
2 אוספים את הבצק, משטחים אותו לצורת פיתה ומכניסים למקרר לכשעה.
3 מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה דקיק על משטח עבודה מקומח ומרפדים תבנית פאי. מכניסים למקפיא לחצי שעה.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות, מוציאים את הבצק מהמקפיא, מצמידים אליו רדיד אלומיניום, שופכים לתוך התבנית משקולות אפייה (אפשר שעועית יבשה או קטניות אחרות שישמשו כמשקולות) ואופים (מה שנקרא אפייה עיוורת) כ-15 דקות.
5 מוציאים מהתנור, מסלקים את המשקולות ואת רדיד האלומניום ומצננים מעט.
6 למלית: קוצצים את השוקולד. בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים אותה על השוקולד הקצוץ. מערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
7 מוסיפים את הביצה, החלמון, הסוכר והמלח ומערבבים היטב.
8 מוסיפים את הברנדי ומערבבים.
9 יוצקים את התערובת על הקלתית, מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות.
10 מוציאים מהתנור ומקשטים בפניני שוקולד.
לבלוג של שרית - מיס פטל
>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות ריבה ושוקולד >> והנה טוסט טורטיה גבינתי שמכינים במחבת