אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פאי שוקולד

פאי שוקולד טעים, עשיר ומפנק, שהסוד שלו טמון בבצק - פריך כמו שצריך, דק כמו שאנחנו אוהבים וכל כך קל להכנה, שתכף הכנו עוד אחד. הראשון נגמר לפני שהספקנו למצמץ, השני כבר נכנס לתנור

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 29/04/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 222 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבצק (תבנית פאי מתפרקת בקוטר 20 ס"מ):

200 גרם קמח (כוס וחצי פחות כף)

90 גרם מרגרינה קרה

50 גרם אבקת סוכר (חצי כוס פחות כף)

קורט מלח

ביצה

למלית:

300 גרם שוקולד מריר

250 מ"ל (מכל) שמנת מתוקה 

ביצה + חלמון נוסף

2 כפות (40 גרם) סוכר

קורט מלח

2 כפות ברנדי

לקישוט:

פניני שוקולד (להשיג בחנויות מתמחות)

אופן ההכנה:

1 לבצק: שמים בקערת המיקסר (או במעבד מזון) קמח, מרגרינה, אבקת סוכר ומלח. מעבדים עד שמתקבלים פירורים עדינים. מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה עד שהבצק מתגבש לכדור.

2 אוספים את הבצק, משטחים אותו לצורת פיתה ומכניסים למקרר לכשעה.

3 מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה דקיק על משטח עבודה מקומח ומרפדים תבנית פאי. מכניסים למקפיא לחצי שעה.

בצק לפני האפייה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
בצק לפני האפייה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

4 מחממים תנור ל-180 מעלות, מוציאים את הבצק מהמקפיא, מצמידים אליו רדיד אלומיניום, שופכים לתוך התבנית משקולות אפייה (אפשר שעועית יבשה או קטניות אחרות שישמשו כמשקולות) ואופים (מה שנקרא אפייה עיוורת) כ-15 דקות.

5 מוציאים מהתנור, מסלקים את המשקולות ואת רדיד האלומניום ומצננים מעט.

6 למלית: קוצצים את השוקולד. בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים אותה על השוקולד הקצוץ. מערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

7 מוסיפים את הביצה, החלמון, הסוכר והמלח ומערבבים היטב.

8 מוסיפים את הברנדי ומערבבים.

9 יוצקים את התערובת על הקלתית, מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות.

10 מוציאים מהתנור ומקשטים בפניני שוקולד.

לבלוג של שרית - מיס פטל

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות ריבה ושוקולד >> והנה טוסט טורטיה גבינתי שמכינים במחבת