אוכל
צילום׃ אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"

עוגת שוקולד עם הפתעה בריאה לפסח

מחפשים עוגת שוקולד דחוסה וטובה לפסח? הנה אחת עם טוויסט בריא ומפתיע - אבוקדו - שמוסיף מלא בריאות ולא מוריד מהטעם השוקולדי העשיר

אריאל ברי בן חמו | הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר" | פורסם 17/04/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 171 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בקוטר 22 ס"מ:

200 גרם שוקולד מריר איכותי 60%

120 גרם שמן קוקוס

5 חלבונים

קורט מלח

200 גרם סוכר קנים אורגני

5 גרם מחית וניל

1 אבוקדו בינוני-גדול, בשל

5 חלמונים

200 גרם שקדים טחונים

400 גרם (פחית) קרם קוקוס לאחר לילה במקרר

10 גרם אינסטנט פודינג

10 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 ממיסים במיקרו שוקולד ושמן קוקוס בפולסים קצרים של 10 שניות, עד להמסה מלאה.

2 מקציפים במיקסר את החלבונים והמלח 2-3 דקות במהירות בינונית, עד שמתחיל להיווצר קצף.

>>> כל המתכונים לפסח

3 מוסיפים את הסוכר והווניל ומקציפים עד לקבלת קצפת אוורירית, בהירה ויציבה.

4 במעבד מזון טוחנים לתערובת אחידה וחלקה את האבוקדו, החלמונים, תערובת השוקולד המומס והשקדים. חשוב לטחון היטב, עד שלא נשארים בכלל גושי אבוקדו.

5 מחממים תנור ל-170 מעלות.

6 מעבירים את תערובת השוקולד לקערה גדולה ויוצקים פנימה 2 כפות גדושות מקצף החלבונים. מקפלים בעזרת לקקן מבלי לאחד לגמרי את התערובות.

7 מקפלים בעדינות את כל הקצף לתערובת השוקולד, עד לקבלת תערובת אחידה.

עוגת שוקולד עם הפתעה בריאה לפסח - פרוסה (צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג
עוגת שוקולד עם הפתעה בריאה לפסח - פרוסה|צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"

8 יוצקים את התערובת לתבנית מעט משומנת ואופים 35-45 דקות, עד שהעוגה אפויה ויציבה בצדדים אך עדיין מעט רוטטת במרכז. מוציאים ומצננים.

9 מכינים קצפת קוקוס: פותחים בזהירות את פחית הקוקוס הקרה ובעזרת כף מעבירים את החלק העליון, הלבן והשומני לקערת המיקסר (את הנוזלים שנשארים בפחית אפשר לשפוך).

10 מוסיפים אינסטנט פודינג ואבקת סוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה.

11 מורחים בעדינות את הקצפת על העוגה, מפזרים תותים ומגישים.

המתכון באדיבות בלוג האפייה הבריאה בריאלי.