אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שוקולד פרווה

הילדים שוב חוגגים יום הולדת? עוד פעם מתלבטים איזו עוגה להכין להם? נראה לנו שלפחות לשנה הקרובה נגמרו לכם ההתלבטויות. עוגת שוקולד פשוטה, עסיסית, מהירת הכנה ובעיקר ללא מוצרי חלב. הרווחתם

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 28/07/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 365 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לעוגה (תבנית עגולה 24 ס"מ או תבנית קוגלהוף):

4 ביצים גודל L

כוס וחצי (300 גרם) כוסות סוכר לבן

2 שקיות סוכר וניל

שלושת רבעי כוס שמן קנולה

2 כפות רסק תפוחים

שלושת רבעי כוס (105 גרם) קקאו

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן רגיל ושתי כפיות אבקת אפייה)

כוס (240 מ"ל) מים רותחים

כפית אבקת קפה נמס

לציפוי (אופציונלי):

150 גרם שוקולד מריר

4 כפות מים רותחים

2 כפות שמן קוקוס (ניתן להמיר בשלוש כפות שמן קנולה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.

2 טורפים בקערה את הביצים עם הסוכר הלבן וסוכר הווניל.

3 מוסיפים את השמן ורסק התפוחים ומערבבים.

4 מוסיפים את הקקאו והקמח ומערבבים קלות.

5 מערבבים את כפית הקפה עם המים הרותחים ושופכים לתוך הקערה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

6 מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור ל-30 עד 35 דקות, עד שהעוגה מוכנה העוגה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.

7 מכינים את הציפוי (לא חובה): בקערה המתאימה לחימום במיקרוגל מניחים את קוביות השוקולד המריר, מוסיפים מים רותחים וממיסים בפולסים של 10 שניות בכל פעם.

9 מוציאים, מערבבים, ואחרי המסה מוחלטת מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים. מצפים את העוגה ומגישים.

* העוגה נשמרת כארבעה ימים בטמפרטורת החדר או במקרר כשהיא מכוסה היטב.

עוגת שוקולד פרווה  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
ככה בדיוק דמיינו אותך|צילום: קרן אגם, mako אוכל

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

 

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת פקאן, קינמון וסוכר חום

>> והנה עוד המון מתכונים לעוגות שוקולד