אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת כדורי שוקולד ללא אפייה

אלוהים, כמה שמחה אפשר להכניס ללב שלנו על תחילת השבוע? גם כדורי שוקולד (אל תתביישו, אנחנו יודעים שגם אתם אוהבים), גם עוגה (ולא סתם, רולדה), גם קינוח ללא אפייה. אנחנו חושבים שאנחנו מאוהבים, והפעם לתמיד

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 20/11/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 354 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לרולדה:

180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) חלב

100 גרם חמאה

250 גרם שוקולד מריר, קצוץ

50 גרם (רבע כוס) סוכר

1 כפית תמצית וניל

350 גרם ביסקוויטים טחונים או עוגיות חמאה מפוררות

2 כפות שטוחות קקאו

לקרם חמאת בוטנים:

375 מ"ל (גביע וחצי) שמנת מתוקה

4 כפות אבקת סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג

150 גרם (5 כפות גדושות) חמאת בוטנים

לעיטור:

125 מ"ל (חצי גביע) שמנת מתוקה

1 כף אבקת סוכר

סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרולדה: בסיר קטן מבשלים יחד חלב, חמאה, שוקולד מריר, סוכר ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים ביסקוויטים טחונים או עוגיות חמאה מפוררות וקקאו, ומערבבים עד להטמעה. מצננים ומעבירים לקירור לשעתיים-שלוש עד שהתערובת יחסית יציבה.

2 מכינים מהתערובת 7 כדורי שוקולד קטנים בגודל של 2 ס"מ לקישוט הרולדה, ומגלגלים בסוכריות צבעוניות. שומרים בינתיים במקרר.

3 מרדדים את יתרת התערובת בין 2 ניירות אפייה, לעלה בעובי של בערך סנטימטר (גודל של כ-25x28 ס"מ). במידה והתערובת רכה מדי בשלב זה, כדאי להעביר אותה לקירור נוסף עד להתייצבות על מנת להקל על הגלגול.

4 מכינים את קרם חמאת הבוטנים: מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה, אבקת סוכר ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומקציפים קלות עד להטמעה. מורחים את הקרם על הרולדה ומשאירים שוליים ריקים של כ-2-3 ס"מ סביב היקף העלה כדי להקל על הגלגול.

5 מגלגלים את העלה מצידו הרחב יותר עד לקבלת רולדה הדוקה (נעזרים בנייר האפייה, בעזרתו דוחפים את הרולדה בכל שלב, ומקלפים בהדרגה תוך כדי גלגול). עוטפים את הרולדה בנייר האפייה (ניתן בשלב זה להדק מעט את הרולדה כדי לשפר את העיצוב) ומעבירים לקירור לכמה שעות או להקפאה עד להתייצבות מלאה.

6 לעיטור: לאחר שהרולדה התייצבה, מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את הרולדה. מקשטים בכדורי שוקולד, חתוכים לפרוסות דקות ומגישים.

* לא מתים על חמאת בוטנים? ניתן לוותר עליה ולמלא את הרולדה בקצפת. כך או כך, תקבלו עוגת כדורי שוקולד מושלמת.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו פאי כוכבים ריבה ושקדים