אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פבלובה שוקולד

מצד אחד מדובר בעוגה הכי יפה ואצילית שאנחנו מכירים, מצד שני - כולם יודעים שאין חגיגה אמיתית בלי איזו נגיעה של שוקולד. מתכון שמשלב את הטוב מכל העולמות, וכל זה בטיפה יותר מחצי שעה של עבודה קלילה

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 06/10/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 חלבונים

300 גרם סוכר (כוס וחצי)

1/2 כוס שוקולית לאפייה

לקצפת:

2 שמנת מתוקה

2 כפות שוקולית לאפייה

לקישוט:

פירות העונה 

אופן ההכנה:

1 מכניסים לקערה חלבונים וסוכר. מניחים את הקערה מעל סיר שמלא במים בערך עד רבע גובהו ומחממים על אש בינונית (מה שנקרא בן מארי). מחממים תוך ערבוב מדי פעם כ-5 דקות עד שהתערובת חמימה למגע והסוכר שבפנים נמס.

2 מעבירים למיקסר ומקציפים כ-10 דקות. מוסיפים חצי כוס שוקולית לאפייה ומערבבים במרית ליצירת מראה משויש.

3 מחממים תנור ל-120 מעלות. מכניסים את הקצף לשקית זילוף ומזלפים 3 "תקליטים" בקוטר 20 ס"מ. מכניסים לתנור ואופים כשעתיים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

4 מקציפים את שמנת לקצפת יציבה. מוסיפים 2 כפות שוקולית לאפייה ומערבבים.

5 להרכבת העוגה: מניחים תקליט מרנג אחד על צלחת, עורמים מעליו קצפת, מפזרים מהפירות, מעל מניחים עוד תקליט, ושוב קצפת ופירות ושוב תקליט, קצפת ופירות.

בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל

>> בפעם שעברה הכנו פחזניות שוקולד קטנות וכובשות

>> והנה שמרים גבינה משגעת לקפה של אחרי החגים