עוגת חצי כדור ללא אפייה
קבלו עוגת ביסקוויטים ושוקולד ענקית, שתשמח כל לב ולא משנה באיזה גיל. התוכן: כמו נקניק שוקולד עצום, הצורה: חצי כדור מקושט ויפהפה, השורה התחתונה: מדובר במתכון פצצה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500 גרם ביסקוויטים מכל מיני סוגים (אני השתמשתי בפתי בר וניל, פתי בר שוקולד, אוריאו וקצת לוטוס)
1/2 כוס מים
1 כף קפה נמס
3/4 כוס שוקולית לאפייה
3/4 כוס סוכר
2 כפות ברנדי
200 גרם חמאה
לציפוי:
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
סוכריות עדשים
אופן ההכנה:
1 מפוררים את הביסקוויטים בקערה גדולה.
2 מחממים בסיר קטן מים, קפה, שוקולית, סוכר וברנדי ומביאים לרתיחה.
3 מוסיפים חמאה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהחמאה נמסה.
4 שופכים את התערובת על הביסקוויטים ומערבבים היטב.
5 מרפדים תבנית בומב בנפח ליטר, או קערה בנפח דומה, בשקית ניילון ושופכים פנימה את תערובת הביסקוויטים. מהדקים היטב ומכניסים למקרר לכ-4 שעות (אפשר ללילה).
6 מוציאים מהמקרר ומחלצים את העוגה מהתבנית.
7 לציפוי: מחממים את השמנת בסיר קטן על אש נמוכה עד לסף רתיחה. מורידים מהאש, מוסיפים פנימה את השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה. מצננים.
8 מורחים את הקרם על העוגה, ומקשטים בסוכריות עדשים.
לבלוג את שרית - מיס פטל
>> בשבוע שעבר הכנו קייקפופס משגעים