אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגת חצי כדור ללא אפייה

קבלו עוגת ביסקוויטים ושוקולד ענקית, שתשמח כל לב ולא משנה באיזה גיל. התוכן: כמו נקניק שוקולד עצום, הצורה: חצי כדור מקושט ויפהפה, השורה התחתונה: מדובר במתכון פצצה

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 30/06/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 356 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם ביסקוויטים מכל מיני סוגים (אני השתמשתי בפתי בר וניל, פתי בר שוקולד, אוריאו וקצת לוטוס)

1/2 כוס מים

1 כף קפה נמס

3/4 כוס שוקולית לאפייה

3/4 כוס סוכר

2 כפות ברנדי

200 גרם חמאה

לציפוי:

100 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

סוכריות עדשים

אופן ההכנה:

1 מפוררים את הביסקוויטים בקערה גדולה.

2 מחממים בסיר קטן מים, קפה, שוקולית, סוכר וברנדי ומביאים לרתיחה.

3 מוסיפים חמאה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהחמאה נמסה.

4 שופכים את התערובת על הביסקוויטים ומערבבים היטב.

5 מרפדים תבנית בומב בנפח ליטר, או קערה בנפח דומה, בשקית ניילון ושופכים פנימה את תערובת הביסקוויטים. מהדקים היטב ומכניסים למקרר לכ-4 שעות (אפשר ללילה).

6 מוציאים מהמקרר ומחלצים את העוגה מהתבנית.

7 לציפוי: מחממים את השמנת בסיר קטן על אש נמוכה עד לסף רתיחה. מורידים מהאש, מוסיפים פנימה את השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה. מצננים.

8 מורחים את הקרם על העוגה, ומקשטים בסוכריות עדשים.

לבלוג את שרית - מיס פטל

>> בשבוע שעבר הכנו קייקפופס משגעים

>> והנה עוגת השוקולית האולטימטיבית

>> אוהבים קפה? מה תעשו אם נגיד לכם שאתם שותים אותו לא נכון?