אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת גן

עוגת גן היא למעשה עוגת שוקולד קלה להכנה, טעימה ועצומה בגודלה, כזו שמכינים לגן כשלילד יש יום הולדת, ולכן כל הורה חייב להחזיק מתכון טוב כזה בארסנל. המתכון של עדיקוש לעוגת גן הוא לא טוב, הוא מעולה

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 20/06/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (35-40 חתיכות):

8 ביצים L

2 כוסות סוכר 

כוס וחצי שמן קנולה

1 כוס קקאו 

1 כוס שוקולית

1 כוס שמנת מתוקה (או כוס מים)

1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה

קורט מלח 

4 כוסות קמח 

2 שקיות (20 גרם) אבקת אפייה

1 כוס מים

לגנאש:

300 מ"ל שמנת מתוקה 

250 גרם שוקולד מריר 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות (סטטי, חום עליון-תחתון). 

2 מקציפים את הביצים במיקסר עד לקבלת קציפה בהירה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף תפוח. 

3 מוסיפים תוך כדי פעילות המיקסר את השמן, הקקאו, השוקולית, השמנת המתוקה והשמנת החמוצה וקורט מלח.

4 מערבבים בנפרד את הקמח ואבקת האפייה.

5 מתחילים להוסיף את הקמח והמים לסירוגין, ומערבבים רק עד שהבלילה אחידה.

עוגת גן מקושטת (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת גן מקושטת|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
עוגת גן (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
יפה גם בנטורל|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

6 משמנים תבנית מלבנית גדולה של 30*40 ס"מ (או מרפדים בנייר אפייה), ומעבירים את הבלילה. 

7 אופים את העוגה כ-45 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. 

8 מוציאים ומכינים את הגנאש: מחממים במיקרו את השמנת והשוקולד בפולסים של 30 שניות, מוציאים ומערבבים. כשמתקבלת תערובת אחידה וחלקה מוזגים אותה על העוגה, ומשטחים בעזרת גב של כף כך שתכסה את העוגה במלואה. מצננים כשעה וחותכים לקוביות. 

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** לגרסת פרווה ממירים את השמנת המתוקה ואת השמנת החמוצה בשמנת מתוקה צמחית. את השמנת החמוצה אפשר להמיר גם במיץ תפוזים.

** אפשר לקשט את כל העוגה בסוכריות, או כל קובייה בקישוט אחר. 

** העוגה תישמר 3 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.