צילום׃ Inga Nielsen, Istock
מאפינס שוקולד ללא אשמה
עוגות קטנות ומפנקות בטעמי שוקולד-בננה, עם קמח מלא ובלי טיפת שמנת, שמן או חמאה
ליה אור | mako
| פורסם 13/02/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
3/4 כוס קמח מלא
כוס קמח לבן
3/4 כוס אבקת קקאו
כפית אבקת אפייה
2 כפיות סודה לשתייה
כפית מלח
1 וחצי כוסות סוכר
1 וחצי בננות
2 ביצים
כוס קפה
כוס חלב דל שומן
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 מנפים יחד את אבקת הקקאו, אבקת האפייה והסודה לשתייה. 2. מערבבים יחד את הסוכר, הבננות והביצים עד לקבלת עיסה אחידה. 3. מערבבים את האבקות המנופות עם יתר המרכיבים היבשים (הקמחים והמלח). 4. מערבבים יחד את הקפה, החלב ותמצית הוניל יחד עם עיסת הבננות. 5. מערבבים יחד את העיסה הרטובה עם התערובת היבשה. 6. משמנים תבנית מאפינס, יוצקים לתוכה את הבלילה ואופים ב-150 מעלות למשך 15-20 דקות. המאפינס מוכנים כאשר לחיצה קלה על הכיפה מקפיצה אותה חזרה. 7. מצננים למשך 20 דקות.