אוכל
צילום׃ Dorling Kindersley, GettyImages IL

פאי לימון

קינוח מעניין ומרענן

דוד גול | showchef.co.il | פורסם 22/06/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2/3 1 כוסות קמח (250 גרם)
¼ כוס סוכר (50 גרם)
½ שקית או ½ קובייה של שמרית
1 כפית תמצית לימון
1 ביצה
¾ מיכל של שמנת מתוקה (ניתן להוסיף למלית את יתרת השמנת)
קורט מלח

למלית

מיץ מ- 2 לימונים
קליפה מגוררת משני לימונים
½ חבילה מרגרינה בטעם חמאה (100 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם) –לשמור ¼ כוס בצד (50 גרם)
4 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
½ חבילה פודינג לבישול (50גרם)

אופן ההכנה:

הכנת הבצק: לשים את כל חומרי הבצק תוך הוספה הדרגתית של השמנת עד לקבלת בצק עדין מאוד ומעט דביק.מקמחים היטב את הידיים ושולחן העבודה, מרדדים את הבצק לגודל התבנית ומניחים בתחתית התבנית המשומנת.

הכנת המלית: מערבבים בקערה את החלמונים, הסוכר, מיץ הלימון וגרידת הלימון. ממיסים את המרגרינה בסיר ומוסיפים את החומרים מהקערה ואת שארית השמנת המתוקה. מקפלים לתוך הבלילה בעדינות את הפודינג ומבשלים כ- 10 דקות על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם יציב. שופכים את המלית על הבצק. מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר לקצף יציב ושופכים את הקצף על המלית. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות צלזיוס כ- 20-25 דקות.