צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
ענני מרנג שוקולד
כשהיינו ילדים היינו חולמים בהקיץ, שעות. ועוזרים לאמא שלנו להכין עוגיות. ומקשטים כל דבר שרק אפשר בסוכריות צבעוניות. אז כשבא לנו לרחף לרגע מעל המציאות - אנחנו חוזרים לעוגיות-עננים האלה. ריחוף נעים
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 27/10/15
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
שכבה חדשה...
מרכיבים (20 מנות):
3 חלבונים, בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1/2 כוס שוקולית לאפייה
סוכריות מזרה צבעוניות
אופן ההכנה:
1 מקציפים את החלבונים במיקסר. כשמתחיל להיווצר קצף מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה. מקציפים עד שמתקבל קצף יציב.
2 מוסיפים פודינג ואבקת שוקולית לאפייה ומערבבים בעדינות רבה במרית (לא ממשיכים להקציף במיקסר, כי אז הקצף ייפול ויהפוך להיות נוזלי).
3 מכניסים לשק זילוף ומזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה צורות של עננים, נושקים אחד לשני (אם אין שק זילוף אפשר גם עם כפית). מפזרים קצת סוכריות מעל.
4 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות ואופים כשעה.
בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל
>> בפעם שעברה הכנו כדורי שוקולד קפואים שהיו כוכבי המסיבה
>> איך פספסנו את המאפייה הזאת כל חיינו?