אוכל
צילום׃ אפרת ליכטנשטט, עד 160 קלוריות, הוצאת כתר

אנג‘ל‭ ‬פוד‭ ‬קייק‭ ‬עם‭ ‬קרם‭ ‬קצפת

עוגות טורט רכות עם קצפת תמיד היו החולשה שלנו. לכן מה רבה הייתה שמחתנו כשמצאנו את היפהפייה הזאת, שכמו בדרך נס - יש בה רק 101 קלוריות לפרוסה. התערבות אלוהית? גם אנחנו חושבים ככה

רויטל פדרבוש | עד 160 קלוריות, הוצאת כתר | פורסם 20/04/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 233 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

עוגת מזון מלאכים היא מהעוגות האהובות בארצות הברית. כשראיתי איך מרתה סטיוארט מכינה אותה נדהמתי מהערך הקלורי הנמוך - פרוסה גדולה (1/16 מעוגה ממש גבוהה) מכילה רק 101 קלוריות! הקרם מוסיף, אבל העוגה נפלאה גם בלעדיו.

מרכיבים (16 מנות):

תבנית אנג׳ל פוד קייק או תבנית בבקה חלקה בקוטר 25:

1 כוס (137 גרם) קמח עוגות, 496 קלוריות

שלושת רבעי כוס (90 גרם) אבקת סוכר, 351 קלוריות

12 חלבונים בטמפרטורת החדר, 204 קלוריות

3 כפיות חומץ

רבע כפית מלח

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר דק, 580 קלוריות

1 כפית תמצית וניל

לקרם קצפת:

מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן, 810 קלוריות

2 וחצי כפות (30 גרם) סוכר, 120 קלוריות

אופן ההכנה:

1 העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות. מערבבים היטב בקערה את הקמח ואבקת הסוכר ומנפים לקערה אחרת.

2 מקציפים במיקסר את החלבונים עם החומץ והמלח במהירות בינונית כדקה, עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב מאוד אך גמיש.

3 מעבירים את הקצף לקערה הכי גדולה שיש לכם בבית, מוסיפים את הווניל ומקפלים פנימה בעדינות.

4 מנפים את תערובת הקמח לתוך החלבונים ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה. שוטפים את התבנית במים חמימים (לא מנגבים) ומעבירים לתוכה את תערובת העוגה. מיישרים בגב של כף ואופים בשליש האמצעי-תחתון של התנור כ-35 דקות. אם בסוף האפייה העוגה משחימה מדי - מניחים מעליה יריעת נייר אלומיניום. מוציאים את העוגה מהתנור ומיד הופכים אותה (על בקבוק או על רגלי התבנית) עד לצינון מלא - שעה לפחות.

5 הקרם: מקציפים את השמנת עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים את הקצפת על העוגה.

עד 160 קלוריות, הוצאת כתר (צילום: אפרת ליכטנשטט, עד 160 קלוריות, הוצאת כתר)
עד 160 קלוריות, הוצאת כתר|צילום: אפרת ליכטנשטט, עד 160 קלוריות, הוצאת כתר

טיפים להצלחת העוגה:

1 כדי למנוע התכווצות וצניחה של העוגה כדאי לקרר אותה כשהיא הפוכה. הסבתות היו הופכות אותה על בקבוק (החור באמצע התבנית הולבש על פיית הבקבוק). כיום יש תבניות מיוחדות לאנג'ל פוד קייק עם 3 רגליים, כך שהופכים את העוגה עליהן לצורך הקירור. הכנת העוגה בתבנית המיוחדת נוחה מאוד.

2 כדאי להקציף את החלבונים בטמפרטורת החדר, כי רק אז הם מגיעים לשיא תפיחתם. חשוב לא להקציף אותם במהירות גבוהה, כי אז נוצרות בועות אוויר גדולות שמתפוצצות באפייה, והתוצאה היא עוגה נמוכה.

3 לא משמנים את התבנית. כך העוגה תידבק לדפנות, והנפח שלה לא יצטמצם בקירור. לפני שתעבירו את הבלילה לתבנית, שטפו אותה במי ברז חמימים כדי להקל את הוצאתה.

4 כיוון שזו עוגה עדינה מאוד, מומלץ להשתמש בקמח עוגות, הטחון דק יותר מקמח רגיל, והוא אחת הסיבות למרקם הענני והרך שלה. קמח עוגות נמכר בכל סופרמרקט. ניפוי כפול של הקמח ואבקת הסוכר, כמצוין במתכון, מבטיח אווריריות מרבית.

המתכון מתוך הספר "עד 160 קלוריות: מנות אחרונות נפלאות בלי ייסורי מצפון" בהוצאת כתר.

מתכונים וסרטונים נוספים תמצאו בבלוג של רויטל פדרבוש, בלוגרית ומחברת ספרי בישול בבלוג מטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה

לאינסטגרם של  מטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה