ארלט קינמון
העוגיות האלה מזכירות מאוד אוזני פיל, בכמה הבדלים קטנים: הן דקות יותר, קריספיות יותר ומקורמלות יותר, ועם התוספת של הקינמון באופן סופי אי אפשר לעמוד בפניהן. מתוך הבלוג "קראמבל"
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-20 עוגיות גדולות:
חצי קילו בצק עלים מרודד, מופשר במקרר לילה מראש
100 גרם סוכר
4 כפיות אבקת קינמון
אבקת סוכר לרידוד
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הסוכר והקינמון.
2 מרדדים את הבצק למלבן. מפזרים את תערובת הסוכר והקינמון ובעזרת מערוך מהדקים את התערובת לבצק.
3 מקפלים את הבצק כמו ספר: את הרבע התחתון מרימים עד חצי המלבן, את הרבע העליון מרימים עד שייפגש עם החלק שהרמנו, ואז סוגרים את שני החצאים אחד על השני (סגירת ספר).
4 מרדדים שוב (כדי להטמיע את הסוכר והקינמון) למלבן ברוחב 24 ס"מ על 20 ס"מ, מגלגלים לרולדה הדוקה ומקררים (כדי שיהיה נוח לפרוס).
5 מחממים תנור ל-190 מעלות.
6 פורסים את הבצק לפרוסות של 1 ס"מ ומרדדים כל פרוסה באבקת סוכר עד לקבלת עוגייה אובלית.
7 אופים 7 דקות על תבנית מרופדת נייר אפייה, מוציאים והופכים את העוגיות. אופים עוד 5-6 דקות עד שהעוגיות משחימות יפה ומתקרמלות.
רוצים להכין גם את בצק העלים לבד? המתכון המלא, בשתי הגרסאות, מחכה לכם בבלוג קראמבל
** חשוב מאוד שהבצק יהיה קר מאוד כשעובדים איתו.
** אם מכינים את בצק העלים לבד או משתמשים בבצק עלים על בסיס חמאה - המתכון כמובן חלבי.