אוכל
צילום׃ שיר דוד בכר, הבלוג crumble

ארלט קינמון

העוגיות האלה מזכירות מאוד אוזני פיל, בכמה הבדלים קטנים: הן דקות יותר, קריספיות יותר ומקורמלות יותר, ועם התוספת של הקינמון באופן סופי אי אפשר לעמוד בפניהן. מתוך הבלוג "קראמבל"

שיר דוד בכר | הבלוג crumble | פורסם 15/06/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-20 עוגיות גדולות:

חצי קילו בצק עלים מרודד, מופשר במקרר לילה מראש

100 גרם סוכר

4 כפיות אבקת קינמון

אבקת סוכר לרידוד

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הסוכר והקינמון.

2 מרדדים את הבצק למלבן. מפזרים את תערובת הסוכר והקינמון ובעזרת מערוך מהדקים את התערובת לבצק.

3 מקפלים את הבצק כמו ספר: את הרבע התחתון מרימים עד חצי המלבן, את הרבע העליון מרימים עד שייפגש עם החלק שהרמנו, ואז סוגרים את שני החצאים אחד על השני (סגירת ספר).

4 מרדדים שוב (כדי להטמיע את הסוכר והקינמון) למלבן ברוחב 24 ס"מ על 20 ס"מ, מגלגלים לרולדה הדוקה ומקררים (כדי שיהיה נוח לפרוס).

5 מחממים תנור ל-190 מעלות.

עוגיות ארלט (צילום: שיר דוד בכר, הבלוג crumble)
עוגיות ארלט|צילום: שיר דוד בכר, הבלוג crumble

6 פורסים את הבצק לפרוסות של 1 ס"מ ומרדדים כל פרוסה באבקת סוכר עד לקבלת עוגייה אובלית.

7 אופים 7 דקות על תבנית מרופדת נייר אפייה, מוציאים והופכים את העוגיות. אופים עוד 5-6 דקות עד שהעוגיות משחימות יפה ומתקרמלות.

רוצים להכין גם את בצק העלים לבד? המתכון המלא, בשתי הגרסאות, מחכה לכם בבלוג קראמבל

** חשוב מאוד שהבצק יהיה קר מאוד כשעובדים איתו.

** אם מכינים את בצק העלים לבד או משתמשים בבצק עלים על בסיס חמאה - המתכון כמובן חלבי.