צילום׃ יח"צ
חלוגת דבש ואגוזי מלך
גם חלה וגם עוגה!
ארז קומרובסקי | לחם ארז
| פורסם 02/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 קילו קמח
120 גרם חמאה
540 גרם מים
180 גרם דבש
1 ביצה
50 גרם שמרים
30 גרם מלח
180 גרם אגוזי מלך
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את כל החומרים חוץ מהאגוזים והמלח.2. לשים היטב עד קבלת בצק אחיד וחלק.3. מוסיפים את האגוזים ולשים קצרות. מוסיפים את המלח.4. מניחים לתפיחה של כשעתיים.5. יוצרים מהבצק נקניק ומגלגלים לצורה הרצויה.6. אופים כ-20 דקות.
הערות: מומלץ להניח בתנור כלי עם מים ליצירת אדים, או לחלופין למרוח ביצה על הבצק לפני האפייה.