אוכל
צילום׃ שחר פליישמן, יחסי ציבור

עוגיות פקאן

עוגיות פשוטות ומעולות, שפשוט מתחננות לשוקו חם ליד. לכבוד תחילתו הרשמית של החורף

אביבה פיבקו | mako | פורסם 10/01/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

200 גרם אגוזי פקאן
220 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
מקל וניל (אפשר תמצית, אבל עדיף מקל)
חצי כפית מלח
2 חלבונים
300 גרם קמח (2 כוסות ועוד כף)
כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1 לוקחים 40 חצאים של אגוז פקאן ושומרים בצד. את כל השאר קוצצים.

2 מערבבים את החמאה הרכה עם התוכן של מקל הווניל, אבקת הסוכר והמלח.

3 מוסיפים את החלבונים ומערבבים טוב, עד שהעיסה מתאחדת.

4 מנפים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לתערובת, ולבסוף מוסיפים את הפקאן הקצוץ.

5 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות.

7 מגלגלים לכדורים בקוטר 2 ס"מ, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

8 משטחים כל עוגייה בכף היד לעובי ½ עד ¾ ס"מ, ומניחים חצי פקאן.

9 אופים 15-18 דקות.