צילום׃ שחר פליישמן, יחסי ציבור
עוגיות פקאן
עוגיות פשוטות ומעולות, שפשוט מתחננות לשוקו חם ליד. לכבוד תחילתו הרשמית של החורף
אביבה פיבקו | mako
| פורסם 10/01/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (40 מנות):
200 גרם אגוזי פקאן
220 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
מקל וניל (אפשר תמצית, אבל עדיף מקל)
חצי כפית מלח
2 חלבונים
300 גרם קמח (2 כוסות ועוד כף)
כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1 לוקחים 40 חצאים של אגוז פקאן ושומרים בצד. את כל השאר קוצצים.
2 מערבבים את החמאה הרכה עם התוכן של מקל הווניל, אבקת הסוכר והמלח.
3 מוסיפים את החלבונים ומערבבים טוב, עד שהעיסה מתאחדת.
4 מנפים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לתערובת, ולבסוף מוסיפים את הפקאן הקצוץ.
5 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 מגלגלים לכדורים בקוטר 2 ס"מ, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
8 משטחים כל עוגייה בכף היד לעובי ½ עד ¾ ס"מ, ומניחים חצי פקאן.
9 אופים 15-18 דקות.