אוכל
צילום׃ istockphoto

עוגת מלאכים

עוגה מהעננים

| טבע הריפוי | פורסם 07/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס קמח
כוס סוכר
2 כוסות חלבוני ביצים (כ12-16 ביצים)
כפית תמצית וניל
רבע כפית תמצית שקדים
רבע כפית מלח

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות ) . מנפים את הקמח עם 2/3 כוס סוכר שלוש פעמים. שומרים בצד. מקציפים את החלבונים לקצף רך ומוסיפים את הסוכר הנותר בהדרגה. מוסיפים תמציות ומלח וממשיכים להקציף רק עד שהקצף יציב. מוסיפים לקצף שליש מכמות הקמח ומבליעים בתנועות עטיפה. מבליעים פנימה עוד שליש ועוד שליש של הקמח. מעבירים את התבליל לתבנית טבעת בקוטר 24 ס"מ. אופים במשך 40-45 דקות או עד שהעוגה שחומה זהובה וקפיצית למגע. הופכים את התבנית על רשת עד שהעוגה תצטנן. משחררים את העוגה מהתבנית ומגישים.