צילום׃ רונן מנגן, רולדין
עוגיות קוקוס מונצ'לו
עוגיות קלילות, מעודנות וכשרות לפסח
| רולדין
| פורסם 21/03/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (20 מנות):
470 גרם סוכר (2 + 1/3 כוסות)
7 חלבונים
280 גרם קוקוס טחון (2 + 3/4 כוסות)
2 כפיות גרם גרדת לימון (מ -1 לימון קטן)
2 טיפות תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 טורפים מעל בן מארי את החלבונים והסוכר עד להמסת הסוכר.
3 מעבירים למערבל מזון, מוסיפים גרידת לימון ותמצית וניל ומקציפים עד לקבלת קצף יציב (כ- 10 דקות במהירות גבוהה).
4 מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הקוקוס בהדרגה.
5 מזלפים בעזרת שק זילוף על גבי נייר האפייה, מקפידים לשמור רווח של 3 ס"מ בין העוגיות.
6 מכניסים לתנור ומנמיכים את החום ל 170 מעלות.
7 אופים במשך 14-12 דקות, עד לקבלת עוגיות עם גוון זהוב בהיר.
>> לעוד קינוחים מומלצים לארוחת החג.