אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגת רולדה מהירה

בחוץ עוגת שוקולית, בפנים קצפת פשוטה ומלמעלה עיטורים של חטיף מקופלת: קבלו את הרולדה הכי זריזה והכי מגרה שהכנתם בחייכם

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 11/01/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 3443 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

4 ביצים

2 כפות שמן

חצי כוס סוכר

קורט מלח

כוס קמח

כפית אבקת אפייה

3 כפות שוקולית או כל תערובת אחרת להכנת שוקו

למילוי:

מכל שמנת להקצפה

כף סוכר

לציפוי:

50 גרם שוקולד מריר

שברי מקופלת

אופן ההכנה:

** המתכון נוסה ונערך מחדש ביוני 2021 **

1 מחממים תנור ל-160 מעלות.

2 שמים בקערת המיקסר את הביצים, השמן, הסוכר והמלח ומקציפים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה, כ-5 דקות.

3 מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה ואבקת השוקו ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.

4 מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומשמנים אותו.

5 שופכים את הבלילה על נייר האפייה ומיישרים באופן שווה בעזרת מרית. מכניסים לתנור ואופים 10-12 דקות עד להתייצבות (זהירות לא לייבש!). מוציאים מהתנור, מגלגלים עם נייר האפייה ומצננים.

6 פותחים את יריעת הבצק בזהירות. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, מורחים על הבצק, מפרידים בעדינות את שולי הבצק מנייר האפייה ומגלגלים.

7 ממיסים בזהירות במיקרו (או בבן מארי) את השוקולד לציפוי. מכניסים לשקית זילוף וגוזרים חור קטנטן. מזלפים קווי שוקולד על הרולדה מצד לצד, ומפזרים מלמעלה שברי מקופלת. שומרים בקירור.

בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל

בתיאבון!