אוכל
צילום׃ לירון אלמוג, DANSH

מאפינס חצי חצי עם שוקולד צ'יפס שחור לבן

קינוח נימוח ומתוק, חצי שחור חצי לבן בטעם שוקולד וניל, עם שוקולד צ'יפס מגניבים בשני צבעים

דנה אלמוסני | DANSH | פורסם 02/11/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 224 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (24 מנות):

ל-24 מאפינס בנפח חצי כוס:

130 גרם חמאה

¾ כוס סוכר

2 כפיות תמצית וניל

3 ביצים (בגודל M)

¼ 3 כוסות קמח

1 כף אבקת אפייה + ¼ כפית סודה לשתייה

1/3 כפית מלח

¼ 1 כוסות רוויון

1/3 כוס חלב

3 כפות קקאו

1 כף שוקולד למריחה (לא חובה)

1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר

1/2 כוס דאבל שוקולד צ'יפס (נטיפי שוקולד משולב מריר + לבן)

2 שקי זילוף

אופן ההכנה:

1 במיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל במהירות בינונית עד שהתערובת אחידה, מוסיפים את הביצים במהירות בינונית עד שהתערובת חלקה.

2 בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים - קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים לתערובת גם את החלב והרוויון. 

3 מאחדים את שתי התערובות בהדרגה, עד שנוצרת תערובת אחידה.

4 לוקחים תבנית שקעים ומרפדים במנז'טים.

5 מחלקים את התערובת שווה לשתי קערות, בקערה עם התערובת הבהירה מוסיפים את השוקולד צ'יפס המריר, מערבבים ומעבירים לשק זילוף. לתערובת השנייה מוסיפים את הקקאו, השוקולד למריחה ודאבל שוקולד צ'יפס. מערבבים ומעבירים לשק זילוף.

6 בעזרת שק זילוף שמים בחצי המנז'ט את הבלילה הבהירה כ- 3/4 גובה. בחצי השני שמים את הבלילה הכהה כך שנוצר לנו חצי כהה וחצי בהיר. אפשר לפזר מעל מעט שוקולד צ'יפס.

7 אופים במשך 20-25 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> הנה עוד מאפינס שוקולד טעימים