עוגת פולנטה ולימון
אם היינו קרן אגם היינו מפזרים על העוגה הזאת קצת רוזמרין לפני ההגשה. מכיוון שאנחנו לא, נסתפק בסירופ שעליה ובקצפת העדינה שלצידה. האם אנחנו פחדנים? אולי. או שזה פשוט יותר מדי טעים כמו שזה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה 24 ס"מ:
200 גרם חמאה, רכה
200 גרם (כוס) סוכר לבן
קליפה מגוררת מלימון קטן שלם
כפית תמצית וניל
3 ביצים גודל L
קורט מלח
120 מ"ל מיץ לימון
100 גרם קמח פולנטה
200 גרם (2 כוסות) שקדים טחונים לאבקה
1 כפית אבקת אפייה
לסירופ לימון:
50 מ"ל מי ברז
50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
50 מ"ל מיץ לימון
חצי כפית עלי רוזמרין טריים קצוצים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מערבבים בקערה חמאה וסוכר עד לקבלת מחית אחידה.
3 מוסיפים קליפת לימון ותמצית וניל ומערבבים שוב.
4 מוסיפים את הביצים אחת אחת. אחרי כל הוספה טורפים את הבלילה עד שהיא נבלעת, ורק אז מוסיפים את הביצה הבאה.
5 מוסיפים מלח, מיץ לימון, קמח פולנטה, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים שוב עד לקבלת
תערובת אחידה.
6 מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומיישרים.
7 אופים 35-40 דקות.
8 בזמן שהעוגה בתנור מכינים סירופ לימון: מחממים על האש בכלי קטן מים, סוכר ומיץ לימון עד להמסה של הסוכר.
9 כשהעוגה יוצאת מהתנור משקים אותה בסירופ הלימון, ומקשטים בעלי רוזמרין, אם רוצים.
** אפשר להגיש עם קצפת מעט ממותקת בצד.
** האמיצים הגדולים יכולים להוסיף מעט רוזמרין קצוץ גם לבלילה של העוגה.