עוגת גבינה מנוקדת
עוגה קרה, עשירה וקיצית של גבינת שמנת, שבתוכה מטמון של כדורי שוקולד מריר
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
תבנית: מרובעת 18*18 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה משומן אף הוא
לתחתית
120 גרם (כוס אחת) עוגיות לוטוס או פתיבר טחונות
60 גרם (1/4 כוס) קקאו כהה משובח
2 כפות סוכר
¼ כוס חמאה מומסת (65 גרם)
למלית
2 חבילות (450 גרם) גבינת שמנת (נפוליאון או אחרת)
½ כוס סוכר לבן
2 ביצים
60 גרם שוקולד מומס
1 כפית סוכר וניל
2/3 כוס שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-155 מעלות.
2 מערבבים בקערה את חומרי התחתית. מצמידים ומהדקים היטב לתחתית התבנית. מניחים בצד.
3 מערבבים את הגבינה וסוכר במערבל עם וו הגיטרה עד שמתקבלת בלילה חלקה. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הביצים – אחת אחת. ממשיכים לערבל ומוסיפים וניל ושמנת.
4 לוקחים מהבלילה ½ כוס, מערבבים עם השוקולד המומס ומניחים בצד.
5 יוצקים את הבלילה הלבנה לתבנית, ומכניסים את הבלילה החומה לשקית זילוף חד פעמית. חותכים את קצה השקית ומזלפים תלוליות בתוך בלילת הגבינה הלבנה.
6 מכניסים לתנור ואופים שעה. משאירים בתנור הכבוי לשעה נוספת.
7 מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר ומאחסנים במקרר ל-24 שעות. מגישים עם תלולית קצפת (חבילת שמנת מתוקה מוקצפת עם שתי כפות סוכר).