אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת גבינה מנוקדת

עוגה קרה, עשירה וקיצית של גבינת שמנת, שבתוכה מטמון של כדורי שוקולד מריר

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 12/08/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

תבנית: מרובעת 18*18 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה משומן אף הוא

לתחתית

120 גרם (כוס אחת) עוגיות לוטוס או פתיבר טחונות
60 גרם (1/4 כוס) קקאו כהה משובח
2 כפות סוכר
¼ כוס חמאה מומסת (65 גרם)

למלית

2 חבילות (450 גרם) גבינת שמנת (נפוליאון או אחרת)
½ כוס סוכר לבן
2 ביצים
60 גרם שוקולד מומס
1 כפית סוכר וניל
2/3 כוס שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-155 מעלות.

2 מערבבים בקערה את חומרי התחתית. מצמידים ומהדקים היטב לתחתית התבנית. מניחים בצד.

3 מערבבים את הגבינה וסוכר במערבל עם וו הגיטרה עד שמתקבלת בלילה חלקה. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הביצים – אחת אחת. ממשיכים לערבל ומוסיפים וניל ושמנת.

4 לוקחים מהבלילה ½ כוס, מערבבים עם השוקולד המומס ומניחים בצד.

5 יוצקים את הבלילה הלבנה לתבנית, ומכניסים את הבלילה החומה לשקית זילוף חד פעמית. חותכים את קצה השקית ומזלפים תלוליות בתוך בלילת הגבינה הלבנה.

6 מכניסים לתנור ואופים שעה. משאירים בתנור הכבוי לשעה נוספת.

7 מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר ומאחסנים במקרר ל-24 שעות. מגישים עם תלולית קצפת (חבילת שמנת מתוקה מוקצפת עם שתי כפות סוכר).