אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עוגת שמרים עם פרג

קינוח אוורירי ומתוק, מושלם ליד הקפה

יניב גור אריה | mako | פורסם 24/02/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 183 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

500 גרם קמח לבן ללחם/4 כוסות
10 גרם משפר אפייה/כף אחת
10 גרם שמרים יבשים/כף אחת
150 גרם חלב בטמפרטורת החדר/ 2/3 כוס
½ כפית תמצית וניל
4 גרם מלח/ חצי כפית
2 ביצים
100 גרם סוכר/ חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה רכה

למלית

מלית פרג בסיסית

לזיגוג

ביצה טרופה
2 כפות פרג שלם
סירופ סוכר (מרתיחים יחד כוס מים וכוס סוכר במשך 5 דקות)

אופן ההכנה:

להכנת הבצק

1 ממיסים את השמרים בחלב.

2 מערבבים יחד את כל המרכיבים היבשים.

3 מניחים את בלילת השמרים והחלב בקערת המיקסר, מנפים מעל את תערובת היבשים, מוסיפים ביצים ולשים במהירות נמוכה 7 דקות. מוסיפים חמאה ולשים עוד 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.

4 מעבירים לקערה , מכסים במגבת לחה ומתפיחים בטמפרטורת החדר שעתיים (ניתן גם להכין את הבצק יום קודם ולהכניסו למקרר למקסימום 10 שעות).

5 לשים את הבצק בידיים לדקה כדי להוציא ממנו את הגזים ומחלקים ל-3 חלקים. ממתינים 10 דקות.

להכנת העוגה

1 מרדדים חתיכת בצק לעלה מלבני ודק, מורחים במלית בשכבה אחידה אך לא עבה מדי. מגלגלים את הבצק לרולדה מהודקת.

2 בסכין חדה חוצים את הרולדה במרכזה לאורך, כך שהמלית נחשפת. מפתלים את שני החלקים זה על זה למעין "בורג", כאשר המלית כלפי חוץ. מקפלים את הבורג שנוצר לשניים (כמו פעולת סגירה של ספר) ומעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת. חוזרים על הפעולה עם שתי חתיכות הבצק הנותרות.

3 מתפיחים את העוגות בטמפרטורת החדר שעה.

4 מברישים את העוגות בביצה טרופה (מומלץ להוסיף לביצה קורט מלח וכף מים כדי לקבל אותה דלילה יותר ונוחה יותר למריחה) ומפזרים פרג שלם.

5 מחממים תנור ל- 170 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית קטנה עם מים כדי ליצור אדים.

6 אופים 20 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור ואופים עוד 25 דקות.

7 מוציאים את העוגות מהתנור, מברישים אותם בסירופ סוכר ומניחים על רשת לצינון. מתאפקים לפחות שעה לפני שפורסים.