עוגת בננה וגבינת שמנת
היא גבוהה, שחומה ועסיסית, וכשפורסים אותה מגלים לב שמנת צחור. אם חיפשתם עוגה חביבה כדי להתגבר על מתקפת שבועות שחלפה לה, כנראה שזו האחת שלכם
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (לתבנית אינגליש קייק):
100 גרם חמאה רכה
150 גרם (חצי כוס ועוד שלוש כפות) סוכר דמררה
2 בננות בשלות, מעוכות
1 כפית תמצית וניל איכותית
3 ביצים גדולות
150 גרם (כוס ועוד כף) קמח
קורט מלח
רבע כפית קינמון
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם אגוזי פקאן, קלויים וקצוצים
למלית:
200 גרם גבינת שמנת ניו יורק
75 גרם (חצי גביע) יוגורט כבשים
1 ביצה
1 כף אינסטנט פודינג וניל
1 כף קורנפלור
50 גרם (רבע כוס) סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
2 מכינים את העוגה: שמים את החמאה, הסוכר, הבננות, תמצית הווניל והביצים בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מערבלים 3-2 דקות עד לקבלת לתערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את הקמח, המלח, הקינמון, אבקת האפייה והפקאנים. מערבלים רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
3 מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים יחד בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מרכיבים ואופים: יוצקים מחצית מתערובת העוגה לתבנית. יוצקים מעל את המלית בזהירות ומחליקים. יוצקים את שאר תערובת העוגה מעל המלית.
5 אופים כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
>> בפעם הקודמת הכנו סקונס גבינת שמנת ועיזים
>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו