שושני שמרים עם שוקולד וקרוקנט שקדים
עוגות שמרים זה תמיד טעים. עוגות שמרים עם קרמל שקדים ושוקולד - זה כבר פצצה אמיתית. והבונוס: אין פה שום מרכיב חלבי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבצק:
150 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה
1/2 קילו קמח
30 גרם שמרית
1/3 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
2 ביצים
1/3 כוס מים פושרים
למלית:
2/3 כוס סוכר
100 גרם שקדים
100 גרם שוקולד מריר
75 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה, מומסת
לסירופ סוכר:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים כמה דקות לבצק רך וגמיש. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי.
2 מכינים את הקרוקנט: ממיסים את הסוכר במחבת רחבה עד לקבלת קרמל. מוסיפים את השקדים וממתינים עד שהקרמל יימס בשנית. יוצקים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בעזרת כף ומצננים.
3 טוחנים במעבד מזון את השוקולד המריר ואת תערובת השקדים (לא ביחד).
4 מרכיבים את השושנים: מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חלק אחד למלבן בעובי חצי ס"מ ובגודל 40 על 20 ס"מ. מורחים בנדיבות מהמזולה בטעם חמאה המומסת ומפזרים חצי מאבקת השקדים וחצי מאבקת השוקולד.
5 מגלגלים לרוחב בעדינות, חותכים לשושנים בעובי 5-6 ס"מ ומסדרים בתבנית אפייה משומנת ומקומחת במרווחים קטנים, על מנת להשאיר לבצק מקום לתפוח.
6 את החלק השני של הבצק ניתן להכין באותו אופן ולהניח במנג'טים אישיים, ליצירת מנות אישיות ומתוקות.
7 מכינים כך את כל הכמות, ומתפיחים 40 דקות.
8 אופים ב-180 מעלות למשך 20-25 דקות, עד שהעוגות מזהיבות. בינתיים מרתיחים את הסוכר לסירופ עם חצי כוס מים, מערבבים ומבשלים כדקה.
9 מיד כשהעוגות יוצאות מהתנור מורחים אותן בסירופ סוכר רותח.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!