אוכל
צילום׃ מזולה

שושני שמרים עם שוקולד וקרוקנט שקדים

עוגות שמרים זה תמיד טעים. עוגות שמרים עם קרמל שקדים ושוקולד - זה כבר פצצה אמיתית. והבונוס: אין פה שום מרכיב חלבי

| מזולה | פורסם 02/01/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 62 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

150 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה

1/2 קילו קמח

30 גרם שמרית

1/3 כוס סוכר

1/4 כפית מלח

2 ביצים

1/3 כוס מים פושרים

למלית:

2/3 כוס סוכר

100 גרם שקדים

100 גרם שוקולד מריר

75 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה, מומסת

לסירופ סוכר:

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים כמה דקות לבצק רך וגמיש. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי.

2 מכינים את הקרוקנט: ממיסים את הסוכר במחבת רחבה עד לקבלת קרמל. מוסיפים את השקדים וממתינים עד שהקרמל יימס בשנית. יוצקים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בעזרת כף ומצננים.

3 טוחנים במעבד מזון את השוקולד המריר ואת תערובת השקדים (לא ביחד).

4 מרכיבים את השושנים: מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חלק אחד למלבן בעובי חצי ס"מ ובגודל 40 על 20 ס"מ. מורחים בנדיבות מהמזולה בטעם חמאה המומסת ומפזרים חצי מאבקת השקדים וחצי מאבקת השוקולד.

5 מגלגלים לרוחב בעדינות, חותכים לשושנים בעובי 5-6 ס"מ ומסדרים בתבנית אפייה משומנת ומקומחת במרווחים קטנים, על מנת להשאיר לבצק מקום לתפוח.

6 את החלק השני של הבצק ניתן להכין באותו אופן ולהניח במנג'טים אישיים, ליצירת מנות אישיות ומתוקות.

7 מכינים כך את כל הכמות, ומתפיחים 40 דקות.

8 אופים ב-180 מעלות למשך 20-25 דקות, עד שהעוגות מזהיבות. בינתיים מרתיחים את הסוכר לסירופ עם חצי כוס מים, מערבבים ומבשלים כדקה.

9 מיד כשהעוגות יוצאות מהתנור מורחים אותן בסירופ סוכר רותח.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!