אוכל
צילום׃ pontch1, פורום המתכונים של תפוז

עוגת מוס שוקולד פייר הרמה

עוגה נהדרת אלגנטית וטעימה - מושלמת לפסח

pontch1 | פורום המתכונים של תפוז | פורסם 28/03/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבסיס

1 וחצי כוס עוגיות לפסח
70 גרם שוקולד חלב מומס
70 גרם חמאה
5 כפות דבש

למוס

75 גרם שוקולד חלב חתוך לקוביות קטנות
275 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה חתוך לקוביות
1/2 כוס חלב
100 גרם חמאה
2 חלמונים
1/2 כף סוכר
2 מיכלים שמנת מתוקה לקצפת (500 מ"ל)

לציפוי

150 גרם שוקולד מריר
6 כפות שמנת מתוקה
1 כפית סירופ תירס בהיר קארו
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ משומנת בתחתית

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון מרסקים את העוגיות לפירורים.

2 ממיסים את החמאה במיקרו ומערבבים יחד עם פירורי העוגיות ושוקולד החלב.

3 מוסיפים את הדבש ומשטחים את התערובת על תבנית העוגה.

4 מקררים במקרר לכמה שעות, עד שיתייצב.

5 להכנת המוס ממיסים את שני סוגי השוקולד, החלב והחמאה על סיר כפול.

6 מקציפים את החלמונים עם מחצית הכף סוכר לעיסה בהירה ותפוחה היטב.

7 מקפלים את העיסה לשוקולד ומערבבים מיד.

8 בקערת המיקסר (יש לנקות היטב מהחלמונים) מקציפים את השמנת לכדי קצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד. 

9 יוצקים את המוס על תחתית העוגיות, מכסים ומצננים לכמה שעות עד שיתייצב.

10 ממיסים יחד את כל חומרי הציפוי, מעל סיר כפול. מצננים עד שיהיה פושר אך עדיין נוזלי.

11 יוצקים על מרכז העוגה ומניעים מצד לצד לציפוי אחיד בכל הצדדים.

12 מחזירים למקרר לייצוב אחרון.

13 ניתן לעטר באגוזי מלך.