אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת שוקולד פאדג'ית ללא גלוטן

המראה המתבקע הזה של שכבת העוגה העליונה עושה לנו את זה בקטע אחר. בפנים היא פאדג'ית ועשירה - שילוב של שוקולד מריר וקמח שקדים שעובד מדהים גם לא בפסח. אם יש עוגה ששווה את הפירורים - זאת העוגה

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 18/04/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

200 גרם שוקולד מריר

230 גרם חמאה

4 ביצים

כוס סוכר (200 גרם)

כוס קמח שקדים/שקדים טחונים (100 גרם) 

קורט מלח 

50 גרם שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי.

>> עוד מתכונים לפסח

>> וככה מארגנים צלחת פסח

2 ממיסים בקערה שוקולד וחמאה בפולסים של 30 שניות במיקרוגל (או בבן מארי) עד המסה מלאה.

3 מפרידים את הביצים - את החלמונים מוסיפים לשוקולד המומס ואת החלבונים שומרים בצד. טורפים היטב את הביצים והשוקולד, מוסיפים את קמח השקדים וטורפים שוב.

4 מקציפים את החלבונים במיקסר עם וו בלון ומתחילים להקציף. מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד קבלת מרנג לבן יציב.

5 מעבירים את המרנג אל בלילת השוקולד ומקפלים בעדינות עד איחוד.

6 יוצקים את הבלילה לתבנית (קוטר 24 ס"מ) משומנת היטב, מפזרים מעל שקדים פרוסים ומכניסים לאפייה כ- 35 דקות. העוגה מוכנה כשהיא מעט רוטטת ונוצר קרום.

7 מוציאים את העוגה ומניחים אותה לצינון בטמפרטורת החדר כ- 30 דקות. מחלצים מהתבנית ופורסים.

* לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה בנוטורינה (אותה כמות). 

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!