צילום׃ עודד קרני
העוגה של אמא של אסי עזר
זה מה שקיבלו דיירי "האח" מאסי וארז
| mako
| פורסם 07/12/08
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
4 ביצים
4/3 כוס סוכר
100 גר' שוקולד מריר מרוסק
50 גר' שוקולד לבן מרוסק
4 כפות קמח אוסם
4 כפות פירורי לחם
1 כוס נס קפה עם חלב (פושר, בלי סוכר)
1 חבילה אינסטנט וניל
1 שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד שמתקבל קצף חזק. מוסיפים את החלמונים, שני סוגי השוקולד, הקמח ופירורי הלחם ומערבבים.מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהעוגה משחימה וקפיצית למגע, וכשנועצים בה קיסם הוא יוצא עם פירורים לחים (בסביבות 40-50 דקות).מוציאים את העוגה מהתנור ומיד שופכים עליה את הקפה הפושר, שייספג פנימה. מצננים.מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט וניל ומורחים מעל העוגה. מקשטים בעוד מעט שוקולד מריר מגורד.מגישים קר.