אוכל
צילום׃ עודד קרני

העוגה של אמא של אסי עזר

זה מה שקיבלו דיירי "האח" מאסי וארז

| mako | פורסם 07/12/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 621 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

4 ביצים
4/3 כוס סוכר
100 גר' שוקולד מריר מרוסק
50 גר' שוקולד לבן מרוסק
4 כפות קמח אוסם
4 כפות פירורי לחם
1 כוס נס קפה עם חלב (פושר, בלי סוכר)
1 חבילה אינסטנט וניל
1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד שמתקבל קצף חזק. מוסיפים את החלמונים, שני סוגי השוקולד, הקמח ופירורי הלחם ומערבבים.מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהעוגה משחימה וקפיצית למגע, וכשנועצים בה קיסם הוא יוצא עם פירורים לחים (בסביבות 40-50 דקות).מוציאים את העוגה מהתנור ומיד שופכים עליה את הקפה הפושר, שייספג פנימה. מצננים.מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט וניל ומורחים מעל העוגה. מקשטים בעוד מעט שוקולד מריר מגורד.מגישים קר.