אוכל

עוגת סולת טבעונית

עוגת סולת זריזה, טבעונית וחגיגית, במיוחד עבור טל ואלדד הטבעונים שהעפילו אל הגמר הגדול. בינינו? גם גדול הקרניבורים ייהנה ממנה

דודה יפה | mako אוכל | פורסם 27/08/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 88 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה:

1/2 ק"ג סולת

1/2 כוס סוכר חום

50 גרם קמח

כף קינמון

שקית אבקת אפייה

1/2 כוס מים

1/2 כוס שמן פחות 2 כפות

1 גביע יוגורט סויה

לסירופ:

2 כוסות סוכר

מיץ מחצי לימון

1/2 ליטר מים

אופן ההכנה:

1 בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים יחד.

2 מוסיפים מים, שמן ויוגורט סויה.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית 24 ס"מ (אפשר קפיצית רגילה ואפשר גם תבנית פאי מתפרקת) ויוצקים פנימה את התערובת. אופים עד שהעוגה משחימה.

4 הסירופ: מרתיחים יחד בסיר את כל מרכיבי הסירופ ושופכים על העוגה כשהיא חמה.

הפיינליסטים עם העוגות של מלי ויפה עזר (צילום: ארז טל, האח הגדול)
הפיינליסטים עם העוגות - עוגת הסולת בידיים של טל|צילום: ארז טל, האח הגדול
>> והנה עוגת השוקולד החגיגית של מלי עזר