צילום׃ אנטולי מיכאלו, העוגיות המרוקאיות של אמא, הוצאת קוראים
עוגיות שומשום
עוגיות שומשום מרוקאיות שכמה שהן פשוטות - ככה הן פריכות, וכמה שהן פריכות - ככה הן טעימות, וכמה שהן טעימות - אוקיי, הבנתם את הקטע. אם יש לכם לכם 20 דקות פנויות ומטבח, זה בערך כל מה שאתם צריכים
רחל קינן | העוגיות המרוקאיות של אמא, הוצאת קוראים
| פורסם 23/10/17
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (60 מנות):
חצי קילו שומשום קלוי
2 כוסות קמח
כוס וחצי סוכר
1 כוס שמן
4 ביצים גדולות
חצי שקית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1 שמים בקערה את השומשום הקלוי, הסוכר, השמן, הביצים, הקמח ואבקת האפייה. לשׁים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק במרקם אחיד. מניחים בצד למשך כ-20 דקות.
2 צרים כדורים קטנים (בגודל של עגבניית שרי), ומניחים בתבנית משומנת או על גבי נייר אפייה (אין צורך לשטח אותם כמו בתמונה, הם מאבדים מנפחם בתהליך האפייה).
3 אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות למשך כ-20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב. מצננים ומגישים או מאחסנים.