אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, העוגיות המרוקאיות של אמא, הוצאת קוראים

עוגיות שומשום

עוגיות שומשום מרוקאיות שכמה שהן פשוטות - ככה הן פריכות, וכמה שהן פריכות - ככה הן טעימות, וכמה שהן טעימות - אוקיי, הבנתם את הקטע. אם יש לכם לכם 20 דקות פנויות ומטבח, זה בערך כל מה שאתם צריכים

רחל קינן | העוגיות המרוקאיות של אמא, הוצאת קוראים | פורסם 23/10/17 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 147 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (60 מנות):

חצי קילו שומשום קלוי

2 כוסות קמח

כוס וחצי סוכר

1 כוס שמן

4 ביצים גדולות

חצי שקית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1 שמים בקערה את השומשום הקלוי, הסוכר, השמן, הביצים, הקמח ואבקת האפייה. לשׁים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק במרקם אחיד. מניחים בצד למשך כ-20 דקות.

2 צרים כדורים קטנים (בגודל של עגבניית שרי), ומניחים בתבנית משומנת או על גבי נייר אפייה (אין צורך לשטח אותם כמו בתמונה, הם מאבדים מנפחם בתהליך האפייה).

3 אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות למשך כ-20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב. מצננים ומגישים או מאחסנים.