אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

בראוניז שקדים כמו בארקפה

איך שטעמנו את המאפה הזה ברשת ארקפה, ידענו שאנחנו רוצים את המתכון. עכשיו אנחנו שמחים לחלוק אותו גם אתכם: הבראוניז שעושים לנו הכי שמח ליד הקפה של אחר הצהריים

| רשת ארקפה | פורסם 28/03/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית:

400 גרם ביסקוויטים ו/או עוגיות חמאה

50 גרם חמאה מומסת

לתערובת:

400 גרם חמאה רכה

280 גרם (כוס וחצי פחות כף) סוכר

6 חלמונים

125 גרם (כוס פחות כף גדושה) קמח

75 גרם (שלושת-רבעי כוס פחות כפית) שקדים טחונים

250 גרם שוקולד צ'יפס

8 חלבונים

70 גרם (רבע כוס ועוד שתי כפות) סוכר (להקצפת החלבונים)

אופן ההכנה:

1 מכינים את התחתית: טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם היא פירורית מדי ולא יציבה, מוסיפים עוד מעט חמאה.

2 משטחים את תערובת הביסקוויטים בתחתית תבנית של 20x30 ס"מ, משומנת.

3 מערבבים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את החלמונים ומערבבים במהירות איטית עד לקבלת מסה אחידה.

4 מערבבים את הקמח, השקדים והשוקולד צ'יפס ומוסיפים למיקסר. מערבבים רק עד התאחדות התערובת. מוציאים את התערובת לקערת ערבוב גדולה.

5 מנקים היטב את קערת המיקסר ומקציפים את החלבונים עם כמות הסוכר השנייה, לקצף יציב אך לא קשה מדי. מוסיפים מעט מהקצף למסה ומערבבים ל''פתיחת'' התערובת. מערבבים את שאר הקצף לתוך התערובת בתנועות קיפול, ושופכים את התערובת על התחתית שבתבנית.

6 אופים 35-40 דקות ב-170 מעלות.

>> מחפשים מתכונים לפסח? כבר יש