עוגת שוקולד ואגסים
השבוע חיפשנו עוגה שתפתיע. אז מעבר לכך שמדובר בעוגה שוקולדית טעימה בטירוף, בפנים מחכים לכם אגסים שלמים שיפתיעו את האורחים שלכם, אם רק תצליחו להתאפק ולא לחסל אותה לפני שיגיעו
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה (תבנית אינגליש קייק סטנדרטית):
4 אגסים בינוניים, קלופים
3 ביצים גודל L
כוס (200 גרם) סוכר לבן
120 גרם חמאה, מומסת
150 גרם שוקולד מריר, מומס
חצי מכל (100 גרם) שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
כוס ושלושת רבעי (245 גרם) קמח לבן רגיל
כפית וחצי אבקת אפייה
2 כפות קקאו
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
רבע כוס מים רותחים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2 חותכים מעט מהתחתית של כל אגס ומיישרים כדי שיוכלו לעמוד יציבים בתבנית. מניחים את האגסים לאורך התבנית בטור ומשאירים מעט רווח ביניהם.
3 טורפים בקערה ביצים וסוכר כ-2-3 דקות עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.
4 מוסיפים את החמאה והשוקולד המומס ומערבבים.
5 מוסיפים שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבבים שוב.
6 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קקאו ואבקת סודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
7 מוסיפים מים רותחים ומערבבים שוב. מעבירים את תערובת העוגה מעל האגסים הזקופים בתבנית (אפשר לשפוך הכל בעדינות או להיעזר בכף רחבה).
8 אופים כ-50-55 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.
9.מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
* העוגה נשמרת עטופה היטב במקרר כ-3-4 ימים.
לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה