צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים
עוגת גבינת שיש קפואה
פיתולי גבינה, קפה וקקאו על בסיס מתפורר של ביסקוויטים
| מועצת הבקר והחלב
| פורסם 28/07/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
3-2 כפיות אבקת קפה נמס
2 כפיות אבקת קקאו ממותקת או 1/2 כפית אבקת קקאו ו -2 כפות סוכר
5 ביצים
2 כוסות סוכר
1 ק"ג גבינת 9%
1/2 כף תמצית וניל
1/2 כף תמצית רום
15 ביסקוויטים שלמים, או מפוררים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את אבקת הקפה הנמס עם אבקת הקקאו הממותקת.
2 מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף נוקשה.
3 מערבבים בקערה גדולה את הגבינה, החלמונים, כוס הסוכר והתמציות. מבליעים בעדינות לתוך התערובת את החלבונים המוקצפים.
4 מרפדים תבנית פיירקס מלבנית גדולה בפירורי ביסקוויטים או בביסקוויטים שלמים. יוצקים על הביסקוויטים מחצית מן התערובת.
5 זורים על מחצית זו את תערובת אבקת הקפה והקקאו, ועורמים מחצית שניה של התערובת. מקפיאים.
6 עם פריסת העוגה, המשטח הכהה שבתווך יוצר אפקט "שיש" מפתיע כשם שהוא מוסיף טעם.