אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת גבינת שיש קפואה

פיתולי גבינה, קפה וקקאו על בסיס מתפורר של ביסקוויטים

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 28/07/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.1 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

3-2 כפיות אבקת קפה נמס
2 כפיות אבקת קקאו ממותקת או 1/2 כפית אבקת קקאו ו -2 כפות סוכר
5 ביצים
2 כוסות סוכר
1 ק"ג גבינת 9%
1/2 כף תמצית וניל
1/2 כף תמצית רום
15 ביסקוויטים שלמים, או מפוררים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את אבקת הקפה הנמס עם אבקת הקקאו הממותקת.

2 מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף נוקשה.

3 מערבבים בקערה גדולה את הגבינה, החלמונים, כוס הסוכר והתמציות. מבליעים בעדינות לתוך התערובת את החלבונים המוקצפים.

4 מרפדים תבנית פיירקס מלבנית גדולה בפירורי ביסקוויטים או בביסקוויטים שלמים. יוצקים על הביסקוויטים מחצית מן התערובת.

5 זורים על מחצית זו את תערובת אבקת הקפה והקקאו, ועורמים מחצית שניה של התערובת. מקפיאים. 

6 עם פריסת העוגה, המשטח הכהה שבתווך יוצר אפקט "שיש" מפתיע כשם שהוא מוסיף טעם.