אוכל
צילום׃ stock_xchng

טארט שוקולד

פשוט מפתה

| תחרות מתכוני השוקולד של עלית | פורסם 29/12/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק

150 גרם חמאה
80 גרם אבקת סוכר
20 גרם סוכר
1 ביצה
220 גרם קמח
30 גרם אבקת שקדים
20 גרם אבקת קקאו

לטארט שוקולד

250 גרם שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר 60% קקאו
1 ביצה
1 חלמון

למוס שוקולד

60 גרם חלמון
60 גרם ביצים
75 גרם סוכר
175 גרם שוקולד מריר 60% מומס
6 גרם גלטין מומס במים
225 גרם קצפת

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

טורפים יחד חמאה וסוכרים לקרם אחיד מוסיפים את החומרים היבשים ומעבדים לבצק אחיד יוצרים כדור עוטפים בניילון נצמד ומקררים היטב מרדדים את הבצק לגודל של רינג מרובע 20*20 הכנת הטארט:

מחממים שמנת לרתיחה ויוצקים אותה על השוקולד בוחשים לתערובת אחידה ועד להמסת כל השוקולד בוחשים פנימה חלמון + ביצה יוצקים את התערובת על הבצק אופים את הכל בתנור ב 160 מעלות כ 20 דקות. מוציאים מהתנור ומקררים היטב הכנת המוס:

מקציפים חלמונים וביצים וסוכר על באן מארי עד 60 מעלות מעבירים למיקסר ומקציפים עד לקבלת קרם תפוח מקפלים פנימה שוקולד מומס וגלטין מוסיפים את הקצפת יוצקים על העוגה (יש לוודא שהעוגה קרה) ומחזיקים להקפאה לכמה שעות מוצאים שעה לפני זה למקרר