עוגיות חמאה בסטייל זברה
הן כל כך יפות, ונראה שנדרשים השקעה או מאמץ מיוחדים להכין אותן, אבל האמת היא שזה ממש לא מסובך ואפילו אפשר לשלב את הילדים בבית בהכנתן. עוגיות חמאה פשוטות והכי טעימות שיש - חצי עם חיזוק קקאו
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
150 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
כוס אבקת סוכר
2 כפות חלב
חצי כפית מחית וניל
2 וחצי כוסות קמח
כף קורנפלור
כפית אבקת אפייה
3 כפות קקאו
אופן ההכנה:
1 מעבדים את כל מצרכי הבצק מלבד הקקאו עד לקבלת בצק אחיד.
2 מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. לאחד מהם מוסיפים את הקקאו ולשים עד לקבלת צבע אחיד.
3 מרדדים כל מסת בצק בין שני ניירות אפייה (כל צבע בנפרד).
4 מניחים את שני חצאי הבצק המרודדים אחד על השני ופורסים את הבצק לרוחב של כ-5 ס"מ.
5 יוצרים רצועות של שכבות של בצק (כמו בסרטון), עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל-20 דקות. אם נשארות שאריות בצק אל תזרקו אותן. אפשר ליצור מהשאריות גליל בצק ולהכניס גם אותו למקפיא.
6 מחממים תנור ל-170 מעלות.
7 אחרי ההקפאה פורסים את הבצק לעובי של סנטימטר. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור למשך 12 דקות.
8 מוציאים את התבנית מהתנור, נותנים לעוגיות להצטנן מעט ולהתקשות.
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
בתיאבון!