אוכל
צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

עוגה נוסטלגית עם קצפת, תותים וג׳לי

אי אפשר לעמוד בפני העוגות הנוסטלגיות בטעם של פעם: הרולדות, הסברינות ועוגות קצפת מעוטרות ויפות כמו זאת. הטעם עדיין עובד, והמראה שלהן קונה את כולם ומחזיר ברגע לילדות. החדשות הטובות: זה ממש לא מסובך

חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל | פורסם 01/01/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס:

3 ביצים L

שלושת רבעי כוס סוכר לבן (150 גרם)

רבע כוס שמן (50 מ״ל)

חצי כוס מיץ תפוזים (120 מ״ל)

כפית תמצית וניל

כוס קמח תופח (140 גרם)

חצי כוס שקדים טחונים (50 גרם)

לקצפת:

250 גרם שמנת להקצפה (חלבית) 38%

2 כפות אבקת סוכר (20 גרם)

2 כפות אינסטנט פודינג (40 גרם)

חצי כוס חלב קר (120 מ״ל)

לשכבה העליונה:

קופסת תותים

1 חפיסה של ג׳לי תות (90 גרם)

500 מ״ל מים רותחים

אופן ההכנה:

מתכונים לחנוכה

1 מחממים תנור ל-175 מעלות (סטטי-חום עליון תחתון).

2 מכינים את שכבת הבסיס: מפרידים לתוך קערת מיקסר את החלבונים ומקציפים אותם ביחד עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח ויציב. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים עד להטמעתם. מוסיפים את הנוזלים: שמן, מיץ תפוזים ווניל, ומקציפים כדקה על מהירות איטית. מוסיפים את היבשים, קמח תופח וקמח שקדים, וממשיכים את ההקצפה רק עוד מעט לקבלת תערובת אחידה (שימו לב לא לערבב יותר מדי כדי לא לקבל בלילה דחוסה).

עוגת נוסטלגיה של חנושה (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
עוגת נוסטלגיה של חנושה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

3 יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומרופדת ואופים 15-20 דקות (תלוי בסוג התנור), עד שקיסם שנננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוצאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן.

4 מקציפים ביחד את כל מרכיבי הקצפת עד לקבלת קצפת אחידה ויציבה. משטחים את הקצפת על גבי הטורט המצונן בשכבה אחידה ומכניסים למקפיא להתייצבות ל-20 דקות לפחות. 

5 מוציאים מהמקפיא, פורסים את התותים ומסדרים על גבי שכבת הקצפת.

6 מכינים את הג'לי לפי הוראות ההכנה, ממתינים שלא יהיה רותח ומוזגים מעל התותים בעדינות. מעבירים למקרר להתייצבות.

לעוד מתכונים מצוינים של חנושה

בתיאבון!