עוגת שיש מאצ'ה ושוקולד
מאצ'ה היא אבקת תה ירוק יפנית וסופר בריאה. אז מה הקשר בינה ובין עוגות? יש לנו חדשות טובות: זה ממש לא מתנגש. הנה מתכון לעוגת שיש מאצ'ה ושוקולד, קלה להכנה וטעימה כמו שרק מאצ'ה יכולה להיות. והיא יכולה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
(לתבנית אינגליש קייק אחת):
120 גרם חמאה רכה
200 גרם (כוס) סוכר לבן
3 ביצים L, בטמפרטורת החדר
כפית תמצית וניל איכותית
210 גרם (כוס וחצי) קמח לבן
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
125 מ"ל (חצי כוס) שמנת חמוצה
לתערובת השוקולד:
50 גרם שוקולד מריר
כף חלב
לתערובת המאצ'ה:
כף אבקת מאצ'ה
כף ברנדי (או חלב)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
2 מקציפים את החמאה והסוכר כ-5 דקות במיקסר עם וו גיטרה עד שהתערובת רכה ותפוחה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.
3 בקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את תערובת הקמח ואת השמנת החמוצה לתערובת החמאה לסירוגין ותוך ערבוב, וממשיכים לערבב רק עד שמתקבלת תערובת חלקה. נזהרים מעיבוד יתר.
4 שמים את השוקולד המריר והחלב בקערה וממיסים בזהירות במיקרו. מעבירים שתי כפות מבלילת העוגה לשוקולד המומס ומערבבים רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
5 בקערה נפרדת מערבבים את אבקת המאצ'ה והברנדי (או החלב) למשחה חלקה. מוסיפים את משחת המאצ'ה לתערובת שבקערת המיקסר ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
6 יוצקים את בלילת המאצ'ה לתבנית. בעזרת כף עורמים עליה את תערובת השוקולד בשורה אחידה, ומשיישים בעזרת סכין.
7 אופים את העוגה כ-45-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים לחלוטין ומחלצים מהתבנית. העוגה במיטבה ביום הכנתה.