אוכל
צילום׃ נעמה גאון, mako אוכל

עוגת שיש מאצ'ה ושוקולד

מאצ'ה היא אבקת תה ירוק יפנית וסופר בריאה. אז מה הקשר בינה ובין עוגות? יש לנו חדשות טובות: זה ממש לא מתנגש. הנה מתכון לעוגת שיש מאצ'ה ושוקולד, קלה להכנה וטעימה כמו שרק מאצ'ה יכולה להיות. והיא יכולה

נעמה גאון | mako אוכל | פורסם 08/01/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(לתבנית אינגליש קייק אחת):

120 גרם חמאה רכה

200 גרם (כוס) סוכר לבן 

3 ביצים L, בטמפרטורת החדר

כפית תמצית וניל איכותית

210 גרם (כוס וחצי) קמח לבן 

כפית אבקת אפייה

חצי כפית מלח

125 מ"ל (חצי כוס) שמנת חמוצה 

לתערובת השוקולד:

50 גרם שוקולד מריר

כף חלב

לתערובת המאצ'ה:

כף אבקת מאצ'ה

כף ברנדי (או חלב)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.

2 מקציפים את החמאה והסוכר כ-5 דקות במיקסר עם וו גיטרה עד שהתערובת רכה ותפוחה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.

3 בקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את תערובת הקמח ואת השמנת החמוצה לתערובת החמאה לסירוגין ותוך ערבוב, וממשיכים לערבב רק עד שמתקבלת תערובת חלקה. נזהרים מעיבוד יתר.

4 שמים את השוקולד המריר והחלב בקערה וממיסים בזהירות במיקרו. מעבירים שתי כפות מבלילת העוגה לשוקולד המומס ומערבבים רק עד שנוצרת תערובת אחידה.

5 בקערה נפרדת מערבבים את אבקת המאצ'ה והברנדי (או החלב) למשחה חלקה. מוסיפים את משחת המאצ'ה לתערובת שבקערת המיקסר ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

6 יוצקים את בלילת המאצ'ה לתבנית. בעזרת כף עורמים עליה את תערובת השוקולד בשורה אחידה, ומשיישים בעזרת סכין.

7 אופים את העוגה כ-45-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים לחלוטין ומחלצים מהתבנית. העוגה במיטבה ביום הכנתה.