אוכל
צילום׃ pontch1, פורום המתכונים של תפוז

עוגת גבינה כשרה לפסח

טורט נימוח ואוורירי בציפוי קרם גבינה מפנק

pontch1 | פורום המתכונים של תפוז | פורסם 24/03/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבסיס הטורט

6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
4 כפות שמן
1/2 כוס קמח מצה
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
1 קליפת לימון
1 כפית תמצית וניל

לקרם הגבינה

500 גרם גבינה לבנה
1 כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ונוקשה. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את החלמונים. מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה ותפוחה.

3 מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים.

4 מרטיבים את העוגה במעט מי סוכר (מרתיחים חצי כוס מים וחמש כפות סוכר עד שהסוכר נמס לחלוטין ומצננים).

5 להכנת קרם הגבינה מערבבים בקערת המיקסר את הגבינה עם הסוכר עד לקבלת תערובת חלקה.

6 מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את אינסטנט הפודינג, החלב והשמנת המתוקה. מערבבים עד קבלת קרם אחיד ויציב.

7 מצפים את בסיס העוגה ושומרים במקרר.

8 ניתן לעטר את העוגה בתותים או במעט אבקת קקאו.