אוכל
צילום׃ Juanmonino, Istock

שטרודל עם בצק פריך במיוחד

במילוי תפוחים ופטל

מאיר דנון | "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה | פורסם 23/09/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק: (מספיק ל-3 שטרודלים)

500 גרם קמח
100 מ"ל שמן
1 כף חומץ
5 גרם מלח
20 גרם סוכר
500 מים קרים

למילוי:

חמאה מומסת
2 ק"ג תפוחי גולדן דלישס
200 גרם פטל – אפשר קפוא
כוס סוכר
100 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה עד קבלת בצק אלסטי (לישה של 10 דקות לפחות).2. יוצרים כדור בצק ומשמנים אותו. משאירים למנוחה בחוץ לפחות לשעה-שעה וחצי.3. קולפים את תפוחי העץ מגלענים וחותכים לקוביות גדולות.4. בסיר רחב מכינים קרמל מהסוכר, מוסיפים את החמאה (100 גרם). מוסיפים לקרמל את התפוחים מכסים ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות לכשעה.5. כשהתפוחים מוכנים מסננים מהקרמל ומוסיפים את הפטל. מניחים להצטנן.6. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים מפה/סדין על משטח עבודה, מקמחים ומרדדים את הבצק, ואחר כך מקמחים את הידיים ומותחים את הבצק.7. מטפטפים על הבצק חמאה מומסת וסוכר.מניחים את המילוי בהתחלת הבצק ובעזרת המפה/סדין מגלגלים את הבצק.8. מורחים בחמאה מומסת ומכניסים לתנור לכ-25 דקות. מורחים שוב בחמאה מומסת ומצננים.

לאותו שטרודל, בגרסת הפילו