צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
מאפינס טחינה וסילאן
אוהבים עוגיות טחינה? נסו את המתכון המשודרג הזה למאפינס טחינה, שדורש מעט מאוד עבודה ומוכן בתוך פחות משעה
נטלי לוין | mako אוכל
| פורסם 04/12/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
2 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
25 גרם (2 כפות) סילאן
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף ברנדי
75 מ"ל (1/3 כוס) שמן
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
150 גרם טחינה גולמית
140 גרם (1 כוס) קמח לבן
5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
20-30 פיסטוקים שלמים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, סילאן, וניל, ברנדי, שמן, מים וטחינה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3 מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
4 מעבירים את הבלילה לתבנית השקעים המשומנת וממלאים עד לכ-2/3 מגובה כל שקע. מקשטים כל מאפין ב-2-3 פיסטוקים שלמים.
5 אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז כל מאפין יוצא עם פירורים לחים.
6 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת אגסים ושקדים
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!