אוכל
צילום׃ DNY59, Istock

טארטלט גאנאש שוקולד ודבש

קינוח עוגות אישיות

רביבה אפל | "השוקולד שלי" בעריכת אלינוער רבין, עמותת "ילדים שלנו" | פורסם 06/08/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בצק שקדים שוקולד:

210 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
275 גרם קמח
25 גרם אבקת קקאו
75 גרם אבקת סוכר
75 גרם אבקת שקדים
1 ביצה

גאנאש שוקולד ודבש:

150 גרם דבש
45 מ"ל מים
300 מ"ל שמנת מתוקה
870 גרם שוקולד חלב אקוואטוריאל
150 גרם חמאה
החומרים ל-20 טבעות בקוטר 9 ס"מ ובגובה 2 ס"מ

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק, במעבד מזון מערבלים את החמאה עם החומרים היבשים עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את הביצה ומערבלים לקבלת בצק. אוספים את הבצק, משטחים, עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומקררים במקרר.2. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומרפדים את הטבעות. מקררים. אופים 12-10 דקות ב-170 מעלות. מוציאים מהתנור ומקררים.3. להכנת הגאנאש, מכינים מהדבש קרמל, מחממים עד 120 מעלות. עוצרים את הבישול בעזרת המים. מוסיפים בזהירות את השמנת, מערבבים ומביאים לרתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב. מקררים ל-40-35 מעלות ומוסיפים את החמאה, יוצקים לתוך הטארטלטים האפויים ומקררים.