אוכל
צילום׃ קרן גיור, יחסי ציבור

עוגת גבינה ושוקולד בציפוי שמנת

מתכון מושחת לעוגת גבינה קטיפתית המונחת על בסיס מתוק של שוקולד

שמרית גולדברג | קיצ'נאייד אקססוריז | פורסם 05/05/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 75 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבסיס

4 ביצים מופרדות
1 שקית פודינג שוקולד
6 כפות סוכר
1 כף קקאו

למלית

200 גרם שוקולד לבן
3/4 כוס שמנת מתוקה
500 גרם גבינת שמנת
1 כוס סוכר
4 ביצים
1כפית תמצית וניל

לציפוי

400 גרם שמנת חמוצה
1 שקית סוכר וניל
2 כפות סוכר

לקישוט

שבבי שוקולד לבן ושוקולד מריר

אופן ההכנה:

1 להכנת הבסיס: מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר בקערת מיקסר עם וו הקצפה עד שמתקבל קצף רך.2. מוסיפים את החלמונים והפודינג. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.3. מעבירים לתבנית 24 משומנת ואופים בחום בינוני במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.4. להכנת המלית: ממיסים שוקולד לבן עם חצי כוס שמנת מתוקה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומצננים.5. מקציפים את הגבינה, 1/4 כוס השמנת המתוקה שנותרה, הסוכר והביצים במהירות נמוכה.6. מוסיפים בהדרגה את השוקולד הצונן ותמצית הוניל, בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.7. אופים 50 דקות בחום בינוני-נמוך עד שמרכז העוגה קשה ויציב.8. מערבבים את כל חומרי הציפוי ומורחים בזהירות בשכבה אחידה על העוגה.9. אופים עוד כ5- דקות, מוציאים את העוגה ומצננים בקירור כ-6 שעות.10. מקשטים את העוגה בשבבי השוקולד ומגישים.