צילום׃ שירן כרמל, יחסי ציבור
עוגת לימון
עוגת לימון חמצמצה ורעננה, שתעשה את הקפה שלכם מאושר
אביבה פיבקו | mako
| פורסם 16/01/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
250 גרם חמאה או מרגרינה
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
5 ביצים
קליפה מגוררת מ-2 לימונים
מיץ מ-2 לימונים
250 גרם קמח (כוס ו-¾)
1 שקית אבקת אפייה
קומץ מלח
לסירופ
100 מ"ל מיץ לימון טבעי (3 עד 4 לימונים)
100 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מקציפים את החמאה או המרגרינה עם הסוכר.
3 מוסיפים את הביצים, המיץ וגרידת הלימון ומערבבים.
4 לבסוף מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפייה, ומערבבים עד להיווצרות תערובת חלקה.
5 מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק (28 ס"מ) משומנות היטב, ואופים 35 דקות.
6 לאחר האפייה מקררים בתוך התבנית, ובעזרת שיפוד עץ או מסרגה דוקרים את העוגה כ-20 פעם לכל אורכה.
7 מערבבים טוב את מיץ הלימון ואבקת הסוכר, ושופכים על העוגות.
* רצוי להגיש עם מעט קצפת.