אוכל
צילום׃ שירן כרמל, יחסי ציבור

עוגת לימון

עוגת לימון חמצמצה ורעננה, שתעשה את הקפה שלכם מאושר

אביבה פיבקו | mako | פורסם 16/01/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

250 גרם חמאה או מרגרינה
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
5 ביצים
קליפה מגוררת מ-2 לימונים
מיץ מ-2 לימונים
250 גרם קמח (כוס ו-¾)
1 שקית אבקת אפייה
קומץ מלח

לסירופ

100 מ"ל מיץ לימון טבעי (3 עד 4 לימונים)
100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מקציפים את החמאה או המרגרינה עם הסוכר.

3 מוסיפים את הביצים, המיץ וגרידת הלימון ומערבבים.

4 לבסוף מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפייה, ומערבבים עד להיווצרות תערובת חלקה.

5 מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק (28 ס"מ) משומנות היטב, ואופים 35 דקות.

6 לאחר האפייה מקררים בתוך התבנית, ובעזרת שיפוד עץ או מסרגה דוקרים את העוגה כ-20 פעם לכל אורכה.

7 מערבבים טוב את מיץ הלימון ואבקת הסוכר, ושופכים על העוגות.

* רצוי להגיש עם מעט קצפת.