מאפינס שוקולד וקוקוס עם ציפוי מבריק
מאפינס זה תמיד כיף. אבל אם אתם רוצים להגיש אותם לאורחים ולעורר רושם מיוחד, אפשר לנסות את המתכון הזה ולקבל עוגות קטנות, מבריקות וחגיגיות
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (12 מנות):
למאפינס:
2 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן
200 מ"ל (כוס) חלב סויה
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
40 גרם (3 כפות) קקאו איכותי
100 גרם (3/4 כוס) קמח לבן
1/2 שקית אבקת אפייה
20 גר' קוקוס טחון
50 גרם שוקולד צ'יפס
לציפוי שוקולד:
100 מ"ל (1/4 פחית) חלב קוקוס
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
מעט קוקוס קלוי לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 בקערה טורפים יחד ביצים, סוכר, שמן, חלב סויה, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3 מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה, מוסיפים את הקוקוס וממשיכים לטרוף רק עד שהתערובת אחידה.
4 מעבירים את התערובת לתבנית שקעים עם מנג'טים וממלאים עד ל-3/4 גובה.
5 מעל כל מאפין מפזרים שבבי שוקולד צ'יפס.
6 אופים את המאפינס במשך כ-15-20 דקות או עד שהם תופחים, מתייצבים וקיסם הננעץ בהם יוצא עם פירורים לחים.
7 מצננים לטמפרטורת החדר ומכינים ציפוי: בקערה קטנה מניחים יחד חלב קוקוס ושוקולד מריר וממיסים במיקרוגל בפולסים, תוך ערבוב בין הפעלה להפעלה. מערבבים עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה ומבריקה.
8 מצפים את המאפינס בתערובת השוקולד ומניחים במקרר לקירור במשך כ-1/2 שעה.
9 מקשטים עם קוקוס קלוי ומגישים.
* בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!