אוכל
צילום׃ צילום ביתי, mako אוכל

מגולגלות קינדר

כל כך הרבה דיבורים על מגולגלות קינדר פשוט לא השאירו לנו ברירה: גייסנו לעזרה מתכון לבצק קקאו מהבלוג של ענת אלישע, הצטיידנו בממרח אגוזי לוז לבנבן ובאצבעות קינדר - והסתערנו על המשימה. וואללה, יצא טעים!

מערכת mako אוכל | mako | פורסם 06/11/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 120 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

420 גרם (3 כוסות) קמח לבן

100 גרם חמאה רכה (לא מומסת!)

חצי שקית (5 גרם) אבקת אפייה

שקית סוכר וניל

חצי כוס ועוד 2 כפות מיץ תפוזים

חצי כוס שמן

כף-שתיים סוכר

2 כפות גדושות קקאו

למילוי:

ממרח בהיר כלשהו, עדיפות לממרח אגוזי לוז

אצבעות קינדר

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה כ-4 דקות או עד שמתקבל בצק אחיד חלק ויפה. אם הוא יבש מדי מוסיפים עוד כף מיץ תפוזים. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-20 דקות.

איך מרככים חמאה בדקה? טוב ששאלתם!

2 מחלקים את הבצק ל-2 או 3 כדורים.

3 מקמחים קלות נייר אפייה, מניחים כדור בצק ומכסים בנייר אפייה נוסף. מרדדים את הבצק למלבן דק, ומסירים בזהירות את נייר אפייה העליון.

4 מורחים את הממרח הלבן ומסדרים אצבעות של קינדר לאורך הבצק.

מגולגלות קינדר - שלב הגלגול (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
שלב הגלגול|צילום: צילום ביתי, mako אוכל
מגולגלות קינדר - הרולדות (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
הרולדות|צילום: צילום ביתי, mako אוכל
מגולגלות קינדר - הרולדות אחרי אפייה (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
הרולדות אחרי אפייה|צילום: צילום ביתי, mako אוכל

5 מגלגלים בזהירות לרולדה (אפשר להיעזר בנייר האפייה) ומעבירים למקרר. חוזרים על הפעולות עם כדורי הבצק האחרים. מצננים חצי שעה במקרר.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות ומסדרים את הרולדות בתנית מרופדת נייר אפייה. 

7 חורצים ברולדות סימנים ברוחב העוגיות שרוצים, ואופים 25-30 דקות.

8 מצננים, מפזרים אבקת סוכר וחותכים לעוגיות לפי הסימונים.

מגולגלות קינדר בקופסה (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
בקופסה|צילום: צילום ביתי, mako אוכל

למתכון של ענת אלישע, שעליו הסתמכנו

בתיאבון!