מגולגלות קינדר
כל כך הרבה דיבורים על מגולגלות קינדר פשוט לא השאירו לנו ברירה: גייסנו לעזרה מתכון לבצק קקאו מהבלוג של ענת אלישע, הצטיידנו בממרח אגוזי לוז לבנבן ובאצבעות קינדר - והסתערנו על המשימה. וואללה, יצא טעים!
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
420 גרם (3 כוסות) קמח לבן
100 גרם חמאה רכה (לא מומסת!)
חצי שקית (5 גרם) אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
חצי כוס ועוד 2 כפות מיץ תפוזים
חצי כוס שמן
כף-שתיים סוכר
2 כפות גדושות קקאו
למילוי:
ממרח בהיר כלשהו, עדיפות לממרח אגוזי לוז
אצבעות קינדר
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה כ-4 דקות או עד שמתקבל בצק אחיד חלק ויפה. אם הוא יבש מדי מוסיפים עוד כף מיץ תפוזים. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-20 דקות.
איך מרככים חמאה בדקה? טוב ששאלתם!
2 מחלקים את הבצק ל-2 או 3 כדורים.
3 מקמחים קלות נייר אפייה, מניחים כדור בצק ומכסים בנייר אפייה נוסף. מרדדים את הבצק למלבן דק, ומסירים בזהירות את נייר אפייה העליון.
4 מורחים את הממרח הלבן ומסדרים אצבעות של קינדר לאורך הבצק.
5 מגלגלים בזהירות לרולדה (אפשר להיעזר בנייר האפייה) ומעבירים למקרר. חוזרים על הפעולות עם כדורי הבצק האחרים. מצננים חצי שעה במקרר.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות ומסדרים את הרולדות בתנית מרופדת נייר אפייה.
7 חורצים ברולדות סימנים ברוחב העוגיות שרוצים, ואופים 25-30 דקות.
8 מצננים, מפזרים אבקת סוכר וחותכים לעוגיות לפי הסימונים.
למתכון של ענת אלישע, שעליו הסתמכנו
בתיאבון!