אוכל

עוגת שוקולד מריר עם אגוזי לוז

בציפוי גנאש שוקולד, ומעל כדורי טרפלס שוקולד

בני סיידא | | פורסם 01/07/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

600 גרם שוקולד מריר, או 'רוזמרי', שבור לקוביות
200 גרם חמאה רכה
3 כפות ברנדי
6 ביצים, מופרדות
150 גרם אגוזי לוז, קלויים וקצוצים
קורט מלח

לציפוי:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
150 גרם אגוזי לוז, קלויים וקצוצים

לעיטור:

12 כדורי טרפלס שוקולד קנויים

לקוּלי תותים (לא הכרחי):

300 גרם תות־שדה
3-2 כפות סוכר
3 כפות ליקר קסיס

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת

אופן ההכנה:

1 להכנת העוגה: מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ). ממיסים את השוקולד על אמבט אדים. שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה והברנדי ומערבלים דקה. מוסיפים את החלמונים אחד אחד ואחר כך את השוקולד המומס ומערבלים חצי דקה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים ידנית. 2. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף יציב ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מוציאים מהתנור ומצננים. 3. להכנת הציפוי: שמים בסיר את השמנת, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים את השוקולד, בוחשים עד שיימס, ומצננים מעט. 4. מצפים את העוגה בתערובת ומצננים מעט. זורים מעל את האגוזים ומעטרים בטרפלס שוקולד. שומרים במקרר. כחצי שעה לפני ההגשה מוציאים את העוגה מהמקרר.