אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגיות שושנים פרווה

הן יפהפיות, הן קלות להכנה ועכשיו הן גם פרווה. בקיצור - נראה שזהו, אין לכם שום תירוץ לא להכין עוגיות שושנים בסוף השבוע הקרוב

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 18/01/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 88 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-20 עוגיות גדולות:

400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח

4 כפות אבקת סוכר

10 גרם (שקית אחת) אבקת אפייה

200 נטורינה, מחמאה או תחליף חמאה אחר, חתוך לקוביות

3 חלמונים

200 מ"ל מיץ תפוזים

למרנג:

4 חלבונים

1 כוס (200 גרם) סוכר 

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

לפיזור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה ותחליף חמאה עד לקבלת פירורים. מוסיפים חלמונים ומיץ תפוזים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט.

2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

3 למרנג: מקציפים במיקסר את החלבונים. כשמתחילה להיווצר קציפה מוסיפים את הסוכר. מקציפים במשך כ-7 דקות עד לקבלת מרנג יציב ולבן. מוסיפים את הפודינג ומקציפים עוד 10 שניות, ממש רק עד איחוד ולא יותר.

4 מחממים תנור ל-160 מעלות, מצב סטטי.

5 מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב למלבן די דק. מורחים את המרנג בשכבה אחידה.

6 מגלגלים את המלבן לרולדה ומעבירים למקפיא ל-10 דקות, כדי שייפרס יפה. פורסים לשושנים. דרך נוספת: אחרי מריחת המרנג מחלקים את הבצק לרצועות ארוכות, ומגלגלים כל אחת בנפרד לשושנה. מסדרים את העוגיות באופן מרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה.

7 אופים את העוגיות 30-20 דקות, עד הזהבה. מצננים ומפזרים אבקת סוכר. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 3 ימים.

עוגיות שושנים פרווה של עדיקוש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגיות שושנים פרווה של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!