אוכל
צילום׃ דניאל לילה, עוד סיר לשבת, אסנת לסטר, הוצאת מודן

יויו טוניסאי

עוגיות פריכות מצופות קוקוס

אסתר חמו | עוד סיר לשבת, אסנת לסטר, הוצאת מודן | פורסם 19/04/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 93 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

1 ק"ג קמח
400 גרם מרגרינה
1 כוס מים
1 כוס שמן
5 כפות סוכר
גרידה מקליפת לימון אחד
2 שקיות אבקת אפייה
2 שקיות סוכר וניל

לציפוי

1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מים
קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים לבצק ויוצרים בצק רך ונעים לעבודה.

2 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מחלקים את הבצק לחתיכות בגודל נוח לעבודה, מגלגלים לצורות נקניקים קטנים בעובי 1 ס"מ, חותכים לחתיכות של כ-10 ס"מ, ומחברים את הקצוות ליצירת עוגיות בצורת טבעות.

3 מניחים את העוגיות בתבנית ואופים 6-7 דקות עד שהן מתקשות. העוגיות לא צריכות להזהיב.

4 בסיר קטן מחממים יחד את המים והסוכר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות לקבלת סירופ.

5 כשהעוגיות מוכנות, טובלים אותן אחת אחת בסירופ הסוכר ומצפים בקוקוס.