צילום׃ דניאל לילה, עוד סיר לשבת, אסנת לסטר, הוצאת מודן
יויו טוניסאי
עוגיות פריכות מצופות קוקוס
אסתר חמו | עוד סיר לשבת, אסנת לסטר, הוצאת מודן
| פורסם 19/04/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (30 מנות):
1 ק"ג קמח
400 גרם מרגרינה
1 כוס מים
1 כוס שמן
5 כפות סוכר
גרידה מקליפת לימון אחד
2 שקיות אבקת אפייה
2 שקיות סוכר וניל
לציפוי
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מים
קוקוס טחון
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים לבצק ויוצרים בצק רך ונעים לעבודה.
2 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מחלקים את הבצק לחתיכות בגודל נוח לעבודה, מגלגלים לצורות נקניקים קטנים בעובי 1 ס"מ, חותכים לחתיכות של כ-10 ס"מ, ומחברים את הקצוות ליצירת עוגיות בצורת טבעות.
3 מניחים את העוגיות בתבנית ואופים 6-7 דקות עד שהן מתקשות. העוגיות לא צריכות להזהיב.
4 בסיר קטן מחממים יחד את המים והסוכר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות לקבלת סירופ.
5 כשהעוגיות מוכנות, טובלים אותן אחת אחת בסירופ הסוכר ומצפים בקוקוס.