עוגת לימון רכה
עוגת הלימון הזאת היא בדיוק מה שהקפה של הבוקר שלכם צריך, וגם זה של אחר הצהריים. מה שאתם אולי לא רואים בתמונה זה את הציפוי הלימוני ההורס שלה, שהופך אותה סופית לעוגה שאי אפשר לעמוד בפניה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית בגודל 23*13:
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כף קליפת לימון מגוררת
2 ביצים L
רבע כוס (56 גרם) חמאה מומסת
רבע כוס (60 מ"ל) שמן
שליש כוס (80 מ"ל) שמנת חמוצה
שליש כוס (80 מ"ל) חלב
1 כפית תמצית וניל
כוס ושלושת רבעי (235 גרם) קמח תופח
רבע כפית סודה לשתייה
רבע כפית מלח
לציפוי:
120 גרם אבקת סוכר
3 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון-תחתון).
2 מערבבים ביד את הסוכר עם קליפת הלימון המגוררת, עד שהיא מצופה בסוכר ועולה ממנה ריח לימוני עשיר.
3 מוסיפים ביצים וטורפים לקבלת תערובת תפוחה.
4 מוסיפים חמאה מומסת וטורפים. מוסיפים שמן, שמנת חמוצה וחלב וטורפים שוב. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
5 מוסיפים בהדרגה את הקמח התופח, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה (ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה).
6 מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומרופדת נייר אפייה ואופים עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש (בדרך כלל 35-45 דקות).
7 מערבבים את חומרי הציפוי היטב. כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים עליה את הציפוי.