פאי פירות יער
בסיס בצק חמאתי ופריך, מילוי של קרם שקדים וקצפת וציפוי מתקתק-חמצמץ
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
תבנית פאי בקוטר 18 ס"מ
לבצק הפריך
1/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה רכה
1/3 1 כוסות קמח
1 חלמון ביצה
1/2 כפית תמצית וניל
לקרם השקדים
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
2 כפות קמח
1 כפית רום לבן
לקרם קצפת
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
לקישוט
2 חבילות פטל אדום טרי, או שילוב של פטל אדום, אוסנה ואוכמניות (טריים)
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הסוכר והחמאה במיקסר עם וו גיטרה.
2 מוסיפים את החלמון, הקמח ותמצית הווניל וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד.
3 מרדדים לעובי 1/2 ס"מ ומרפדים את תבנית הפאי.
4 מכינים את קרם השקדים: מקציפים את השקדים עם הסוכר והחמאה כ-10 דקות.
5 מוסיפים את הביצה ואת שאר החומרים וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם אחיד.
6 ממלאים את תבנית הפאי בקרם השקדים, ואופים ב- 170 מעלות כ-20 דקות. מצננים.
7 מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
8 מורחים את הקצפת על הפאי ומפזרים את פירות היער.